Масляна-2018 триватиме з 12 по 18 лютого. Пропонуємо вам простий рецепт приготування оладок з дріжджового тіста.
Дріжджові оладки
Інгредієнти:
- 500 г борошна
- 2 склянки теплого молока
- 2 яйця
- 2 ч. л. сухих дріжджів
- 1 ч. л. ванільного цукру
- 5 ст. л. цукру
- 1/2 ч. л. солі
- 2 ст. л. рослинної олії + рослинна олія для обсмажування
Рецепт приготування:
1. Змішати в мисці підігріте (не гаряче) молоко, цукор, дріжджі і 1 склянку борошна. Відставити в сторону на 15 хвилин.
2. Додати злегка збиті віночком яйця, ваніль, борошно, що залишилося, сіль і рослинне масло.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
3. Накрити миску плівкою або рушником. Поставити в тепло на годину, щоб тісто підійшло.
4. Розігріти сковороду з рослинною олією на середньому вогні. Не перемішуючи, викласти тісто на сковороду ложкою. Посмажити оладки з двох сторін до золотистого кольору.
5. Подавати готові оладки теплими, разом з медом, варенням або сметаною.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептами до Міжнародного дня млинця. Ми також писали, як приготувати сирні млинці зі шпинатом.
Дивіться відео, як святкують Масляну в різних країнах світу:
Читайте також: