Як приготувати скумбрію на грилі: три прості рецепти

Приготувавши цю рибу на грилі, її можна перетворити на справжній делікатес

Ми звикли їсти копчену скумбрію, але, запечена на грилі, ця риба не менше смачна. Ділимося кращими рецептами скумбрії для літніх пікніків.

Простий рецепт скумбрії на грилі

Скумбрія на грилі
Скумбрія на грилі / Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 2 свіжоморожені скумбрії
  • Спеції для риби
  • Сіль
  • Сік лимона

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Скумбрію розморозити, випатрати і помити.
  2. Натерти сіллю і сумішшю спецій. Скропити соком лимона і залишити маринуватися на 10-15 хвилин.
  3. Викласти рибу на решітку розігрітого гриля і запікати до золотистого кольору, час від часу перевертаючи.

Дивіться відео, як приготувати скумбрію на мангалі:

Скумбрія на грилі з лимоном і травами

Скумбрія на грилі з лимоном
Скумбрія на грилі з лимоном / Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 500-600 г тушка скумбрії
  • 1 лимон
  • Кілька гілочок свіжого чебрецю і розмарину
  • Морська сіль
  • Мелений чорний перець
  • Рожевий перець
  • Оливкова олія

Спосіб приготування:

  1. Рибу почистити і ретельно вимити. Видалити голову. Натерти тушку сіллю, травами і перцем.
  2. Лимон розрізати на кружечки. Кілька шматочків вкласти всередину тушки.
  3. Форму для запікання застелити фольгою, полити оливковою олією.
  4. Укласти рибу в форму, на спинку викласти кружки лимона. Навколо риби розкласти шматочки лимона, що залишилися. Посипати сіллю, спеціями і травами. Рясно полити оливковою олією.
  5. Випікати під грилем протягом 15-20 хвилин до золотистого кольору. При цьому уважно стежте, щоб риба не пересохла і шкірка не присмажилася до бульбашок. За необхідності поливайте оливковою олією і соком, що виділився.

Скумбрія на грилі з часником і розмарином

Скумбрія з розмарином
Скумбрія з розмарином / Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 2 скумбрії
  • Розмарин
  • 2 зубчики часнику
  • 2 часточки лимона
  • Оливкова олія
  • Сіль
  • Чорний мелений перець

Спосіб приготування:

  1. Скумбрію випатрати і видалити зябра.
  2. Часник очистити і роздавити. Кожну рибину посолити і поперчити, всередину вкласти часник, гілочку розмарину і шматочок лимона.
  3. Полити оливковою олією і запекти з двох сторін на решітці гриля близько 20 хвилин.

МОЗ закликає: відчувши перші симптоми респіраторних захворювань обов'язково зателефонуйте до сімейного лікаря. Залишайтеся вдома! Самоізоляція – найдієвіший спосіб убезпечити себе від інфікування.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як запекти скумбрію у виноградному листі. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом паштету зі скумбрії.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Life Сьогоднi на Google News
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Зробити в перебігу дня 4000 кроків
Тренуватися
Спецпроект
Календар лайфхаків
Червень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
20 - 26 червня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Вечеря за ₴200 000
За що такі гроші?
Хронометраж
12
дній
01
годин
38
хвилин
46
секунд
6 - 18 червня

74-й Каннський кінофестиваль

Перейти на спецтему
Лайфхак дня
Як швидко і компактно зібрати валізу у відпустку
Хакнути

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти