Клафуті – це французький пиріг з черешнею або вишнею. Якщо до нього додають інші ягоди або фрукти, то він повинен називатися флонярд. Втім, іноді навіть французи плутаються в термінології. У будь-якому разі виходить ніжний, повітряний і дуже смачний річний десерт.
Клафуті з персиками
Час приготування:
- 1 година 30 хвилин
Калорійність:
- 144 ккал на 100 г
Складові:
- 600-700 г стиглих персиків
- 2 цілих яйця
- 2 яєчних жовтки
- 90 г борошна
- 50 г цукру
- 200 мл молока
- 1 ч.л. ванільного екстракту
- 5 г вершкового масла
Спосіб приготування:
- Розбийте в миску два цілих яйця. Додайте два жовтки. Злегка збийте.
- Всипте цукор, перемішайте. Додайте просіяне борошно, ще раз перемішайте.
- Влийте молоко і ваніль, перемішайте. Відставте в сторону на півгодини.
- Персики помийте і поріжте на шматочки.
- Маленькі формочки чи одну велику форму змажте маслом і присипте борошном. Викладіть фрукти. При необхідності присипте їх цукром.
- Печіть при 180 ºС протягом 40 хвилин.
Як подавати десерт
Трохи остудіть клафуті і посипте просіяною цукровою пудрою. Десерт можна доповнити кулькою ванільного морозива .
Дивіться відео, як спекти перевернутий французький пиріг з яблуками:
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати клафуті з полуницею .