Грог – це, по суті, розбавлений ром. Його вважають напоєм англійських моряків, які вигадали нагрівати цей коктейль і додавати в нього мед, цукор, лимон. Потім хтось вважав вельми непоганим присмачити напій товченою карамеллю і збитими вершками. Іноді ром замінюють лимонною горілкою або коньяком.
Грог с молоком
Складові:
- Ром – 50 г
- Тростинний цукор – 0,5 ч. л.
- Окріп – 10 г
- Молоко – 150 мл
- Гвоздика – 2 шт.
- Кориця – на кінчику ножа
Рецепт приготування:
- Молоко нагрійте до 80 С.
- Влийте в нього злегка підігрітий ром. Покладіть корицю і гвоздику. Додайте окріп, щоб трохи пом'якшити міцність рому.
- Додайте тростинний цукор і розмішайте.
Грог з гренадином
Складові:
- Мед – 0,5 ч. л.
- Гренадин (гранатовий сироп) – 50 г
- Ром – 50 г
- Окріп – 100 мл
- Гвоздика – 2 шт.
- Кориця – на кінчику ножа.
Рецепт приготування:
- Ром нагрійте до 60-70 С, додайте окріп і прянощі, мед і гренадин.
- Можна додати в процесі приготування кілька ягід родзинок або калини. А любителі екстриму оцінять "втручання" одного лаврового листочка і щіпки меленого чорного перцю.
Кавово-лимонний грог
Складові:
- Кава чорна – 100 г
- Лікер кавовий – 50 г
- Ром – 50 г
- Цедра лимона – 0,5 ч. л.
- Цедра апельсина – 0, 5 ч. л.
- Кардамон – 4 зернятка
Рецепт приготування:
- Зваріть чорну каву, дайте їй трохи охолонути.
- Додайте в неї цедру лимона і апельсина, дайте трохи настоятися і влийте алкоголь. Непогано додати в напій кардамон.
- Якщо, на ваш погляд, коктейль занадто охолов, нагрійте його впродовж 5 секунд на сильному вогні.
Для нотаток: для приготування грогу ви можете використовувати будь-який ром на свій смак – темний, білий, карамельний.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати ідеальний глінтвейн від Джеймі Олівера. Сайт "Сегодня. Сайт "Сегодня" також назвали десять причин включити глінтвейн в своє осіннє меню.
Дивіться відео, як приготувати медовий збитень з прянощами: