На початку свого втілення грог був просто сумішшю гарячої води і рому з невеликою кількістю спецій. Його вважають напоєм англійських моряків, які вигадали нагрівати цей коктейль і додавати в нього чайну заварку, мед, цукор і лимон. Іноді ром замінюють лимонною горілкою або коньяком. Впродовж багатьох років грог зазнав безліч змін, і в наші дні подається помірно теплим і навіть холодним.
Грог з ромом, цитрусовими та корицею
Складові:
- 60 мл темного рому
- 15 мл лаймового або лимонного соку
- 1 ч.л. коричневого цукру
- 115 мл гарячої води
- скибочка апельсина і паличка кориці
Рецепт приготування:
- Змішайте ром, свіжовичавлений сік лайма, коричневий цукор і гарячу воду в жароміцному келиху.
- Перемішайте, щоб цукор розчинився.
- Прикрасьте грог скибочкою апельсина і паличкою кориці.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати ідеальний глінтвейн від Джеймі Олівера. Сайт "Сегодня" також назвав десять причин включити глінтвейн до свого осіннього меню.
Дивіться відео, як приготувати медовий збитень з прянощами: