Головна Сьогодні

Як не помилитись при виборі випічки: п'ять корисних порад

Чи так безпечно купувати хліб? Журналісти дізналися, які неприємності можуть підстерігати нас у відділах з хлібобулочними виробами

Секрети, які приховують від покупців працівники хлібозаводів, супермаркетів і елітних пекарень, викрили журналісти проекту "Таємний агент" на Новому каналі. Прямо на їхніх очах недбалі пекарі показали, як прибирають гар з листів свіжим тістом, яке потім вирушає до духовки. І як легко вчорашній хліб перетворюється на свіжий, ставши нарізним.

"Таємні агенти" розсекретили реальний рецепт нібито фірмових французьких булочок і викрили десяток нечесних продавців. В процесі роботи над випуском "Хліб" журналісти зібрали кілька лайфхаків, які допоможуть уникнути неприємностей при купівлі випічки.

1. Бездріжджовий хліб, який нині користується популярністю у тих, хто худне або нездоровий, не завжди є таким. Але визначити випічку без дріжджів можна, подивившись на її форму. Такий хліб – не пишний і повітряний, а плоский і щільніший. Адже тісто не піднімається за рахунок дріжджів. На смак бездріжджовий хліб може здатися не повністю пропеченим, хоч і випікався за всіма правилами.

2. Кольорові булочки часто зовсім не мають в своєму складі шпинат або моркву. Особливо якщо продаються у великих супермаркетах. Замість подрібненої зелені до тіста можуть додавати найзвичайніший барвник. Щоб переконатися, що в булці зеленого кольору дійсно шпинат, придивіться до неї уважно.

Подивіться, чи є вкраплення маленьких шматочків подрібненої зелені. Занадто яскравий салатовий колір випічки говорить про те, що ви ризикуєте придбати хліб з барвником. І останній показник – аромат. Розрізаний хліб повинен хоч трохи, але пахнути шпинатом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

3. Звертайте увагу на те, як продавці поводяться з товаром в хлібному
відділі. Якщо працівники викладають хліб без одноразових рукавичок, то це -
пряме порушення. Де гарантія, що батон не везли в брудному авто, як цеглини на будівництво? Звертайте увагу на ці деталі.

4. Уважно розгляньте упаковку на випічці. Чи немає на ній слідів від відклеєних цінників з терміном виготовлення, які замінили на сьогоднішні.

5. Найчастіше красиві легенди про відомих кулінарів – не більше ніж привернення уваги до сайту пекарні. Не соромтеся запитати, чи дійсно ця людина там працює. В крайньому випадку, знайдіть його в соцмережах і поцікавтеся, чи співпрацює він з цим закладом.

Нагадаємо, раніше експерти розповіли, який хліб найкорисніший. Вони також повідомили, чому дріжджовий хліб може бути небезпечним для здоров'я.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти