Що може бути краще за чаювання з ароматної домашньою випічкою! Юлія Висоцька пропонує приготувати оригінальний десерт – пиріг з виноградом і мускатним вином.
Дивіться відео, як вибрати смачний виноград:
До такої випічки якнайкраще підійде чай із запашними спеціями і травами.
Виноградний пиріг від Юлії Висоцької
Час приготування:
- 40 хвилин
Калорійність:
- 709 ккал на порцію
Інгредієнти:
- Солодке мускатне вино – 200 мл
- Вершкове масло – 100 г
- Цукор коричневий – 150 г
- Яйця курячі – 3 шт.
- Лимонна цедра – 1 ч. л.
- Апельсинова цедра – 1 ч. л.
- Оливкова олія – 175 мл
- Борошно – 200 г
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Сіль – 1/4 ч. л.
- Виноград без кісточок – 200 г
- Цукрова пудра – за смаком
Спосіб приготування:
- У каструлю влити солодке мускатне вино, поставити на вогонь і уварити до 85 мл. Перелити вино в склянку і дати йому трохи охолонути.
- Розм'якшене вершкове масло розтерти з коричневим цукром. По одному додати яйця і все перемішати.
- У тісто натерти цедру лимона і апельсина, перемішати.
- Оливкову олію з'єднати з трохи остиглим вином.
- Борошно змішати з розпушувачем і сіллю.
- У яєчно-цукрову суміш поступово по 1 ложці додати борошно і вино з маслом, кожного разу ретельно вимішуючи.
- Форму для випікання змастити маслом і посипати коричневим цукром.
- У тісто додати виноград, все ретельно перемішати. Викласти тісто у форму, зверху прикрасити ягодами винограду.
- Випікати в розігрітій до 190 °C духовці 35-40 хвилин. Готовий пиріг посипати цукровою пудрою.
Корисні поради щодо приготування пирога
- Масло заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб воно стало м'яке.
- Дуже важливо ретельно вимити фрукти перед приготуванням.
- Виноград краще взяти без кісточок.
- Ягоди можна замінити будь-якими фруктами.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати тарт із заварним кремом і виноградом.