Модні сукні весни 2022

Трендові сумки осені 2021

У чому користь горіхів

Секрети краси Софі Лорен

Тести

Найдорожче

10 пирогів з грибами для смачних сімейних вечерь

Це закриті, відкриті та заливні пироги з печерицями, лисичками, білими грибами. Гриби можуть бути консервованими або свіжими. Тісто для них пісочне або листкове. Як доповнення можна взяти м'ясо та інші овочі
Пиріг з грибами і м'ясом
Пиріг з грибами і м'ясом / Фото: Depositphotos

У чому відмінність грибних пирогів від інших? Звісно, в їхньому ароматі – хороші свіжі гриби пахнуть по-особливому. У сезон лисичок, наприклад, можна приготувати багато різного і смачного, а нижче знайдете 10 рецептів пирогів, які можна приготувати на вечерю. У календарі лайфхаків літа знайдете кращі ідеї для його проведення.

Лінивий пиріг з грибами

Реклама

Лінивий пиріг з грибами
Лінивий пиріг з грибами / Фото: instagram.com/_foodpati/

Інгредієнти

  • Лаваш вірменський
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Гриби – 500 г
  • Сир бринза – за смаком
  • Вершки 20-30% – 20 мл
  • Яйце – 1 шт.

Спосіб приготування

  1. Цибулю, моркву подрібнити обсмажити. Окремо подрібнити і обсмажити гриби.
  2. Лаваш розкласти в форму для випікання, попередньо змастивши олією.
  3. На лаваш викласти бринзу, потім гриби, цибулю з морквою і знову бринзу. Все закрити лавашем, змастити яйцем.
  4. Випікати 10-15 хвилин за 200 градусів.
Реклама

Читайте також:

Пиріг з консервованими печерицями

Пиріг з консервованими печерицями
Пиріг з консервованими печерицями / Фото: instagram.com/vkusno_vsem_sever/

Реклама

Інгредієнти для тіста

  • Вершкове масло – 50 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Холодна вода – 3 cт. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Борошно – 200 г

Для начинки

  • Консервовані печериці – 250-300 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Зелeнь – за смаком
  • Сиp – 100 г

Спосіб приготування

  1. Яйцo збити, додати м'яке вершкове маcло, перемішати. Додати xолoдную воду, cоль, борошно. Замісити м'яке тіcтo.
  2. Гриби oбсмажити з цибулею, дати охолонути. Зeлень дрібно нарізати, сир натерти.
  3. У pоз'ємну фоpму викласти тісто, зробити бортики.
  4. Викласти гриби з цибулею, поcипати зeленью і cиром. Випікати за 220 гpадуcів 20-25 хвилин.

Читайте також:

Лоранський пиріг з грибами

Лоранський пиріг з грибами
Лоранський пиріг з грибами / Фото: instagram.com/dakroshka/


Інгредієнти для тіста

  • Борошно – 200 г
  • Вершкове масло – 150 г
  • Сметана – 100 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль

Для начинки

  • Печериці – 300 г
  • Сир – 100 г

Спосіб приготування

  1. Змішати просіяне борошно і вершкове масло кімнатної температури.
  2. Додати яйце і сметану, замісити тісто. Викласти в форму і сформувати бортики.
  3. Гриби порізати, додати спеції, викласти на тісто. Зверху – тертий сир.
  4. Випікати 30-40 хвилин за 200 градусів.

Пиріг з білими грибами і м'ясом

Пиріг з грибами і м'ясом
Пиріг з грибами і м'ясом / Фото: Depositphotos

Інгредієнти

  • 500 г пісочного тіста
  • 150 г яловичини
  • 100 г білих морожених грибів
  • 2 ст. л. сметани 40%
  • 1/2 шт. ріпчастої цибулі
  • 5 г зеленої цибулі
  • 5 гілочок петрушки
  • 4 гілочки свіжого чебрецю
  • 60 г вершкового масла
  • 40 мл оливкової олії
  • Рожевий перець горошком
  • Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування

  1. Пісочне тісто розім'яти по дну форми для запікання. Потім у декількох місцях тісто проколоти виделкою.
  2. Для приготування начинки нарізані білі гриби обсмажити спочатку на оливковій олії, а потім на вершковому маслі.
  3. Нарізати яловичину брусочками і обсмажити на оливковій олії. Додати розім'яту часник і чебрець.
  4. Ввести невелику кількість вершкового масла. Додати цибулю, нарізану півкільцями, готувати кілька хвилин, а потім додати до м'яса і цибулі обсмажені гриби.
  5. Додати сметану. Посолити і поперчити і тушкувати кілька хвилин.
  6. Зелену цибулю і петрушку дрібно порубати і додати в сковороду. Отриману масу викласти на тісто, посипати рожевим перцем і поставити в духовку на 15 хвилин за температури 200 градусів.

Заливний пиріг з грибами

Заливний пиріг з грибами
Заливний пиріг з грибами / Фото: depositphotos.com

Інгредієнти для тіста

  • Борошно – 200 г
  • Вершкове масло – 150 г
  • Крижана вода – 2-3 ст. л.
  • Сіль – за смаком

Для начинки

  • Печериці – 450 г
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Вершкове масло – 50-80 г
  • Перець чорний мелений – за смаком

Для заливки

  • Яйця – 2 шт.
  • Сметана – 300 г
  • Сир твердий – 250 г
  • Зелень петрушки і кропу – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Перець червоний мелений – за смаком
  • Паприка – за смаком

Спосіб приготування

  1. Для приготування тіста охолоджене вершкове масло подрібнити, розтерти з борошном і сіллю до утворення крихти, додати крижану воду і швидко замісити тісто.
  2. Готове тісто скачати в кулю, обернути харчовою плівкою і помістити в холодильник на півгодини.
  3. Гриби нарізати пластинками або кубиками, цибулю подрібнити.
  4. Для начинки нарізану цибулю обсмажити на вершковому маслі, додати нарізані печериці, сіль, перець, перемішати і обсмажити до м'якості.
  5. Сир натерти на середній тертці. Зелень кропу і петрушки подрібнити.
  6. Для заливки сметану збити з яйцями, додати тертий сир, рубану зелень, сіль, перець чорний, перець червоний, паприку і перемішати.
  7. Готове тісто викласти у форму, застелену пергаментом, змащеним олією, сформувати бортики.
  8. На тісті розподілити грибну начинку, додати заливку.
  9. Випікати пиріг в духовці 40-50 хвилин за температури 180 градусів. Перед подачею трохи остудити і розрізати на порційні шматки.

Читайте також:

Пиріг з грибами і плавленим сиром

Пиріг з грибами
Пиріг з грибами / Фото: Pinterest

Інгредієнти

  • 400 г печериць
  • 4 яйця
  • 0,5 пучка кропу
  • 75 г вершкового масла
  • 3 плавлених сирки
  • 350 г борошна
  • 1 цибулина
  • 4 ст. л. крижаної води
  • 50 мл соняшникової олії
  • Сіль – за смаком

Спосіб приготування

  1. Змішати борошно з вершковим маслом, додати 2 яйця, воду і замісити тісто. Накрити плівкою і залишити в холодильнику на 30 хвилин.
  2. Гриби і цибулю нарізати і смажити на соняшниковій олії до готовності.
  3. Натерти сир і змішати його з подрібненим кропом і яйцями. Додати шампіньйони і перемішати.
  4. Тісто розкачати і вистелити ним форму. Сформувати бортики. Викласти начинку і випікати 45 хвилин за 180 градусів.

Пиріг з лососем і грибами

Пиріг з листкового тіста з грибами і лососем
Пиріг з листкового тіста з грибами і лососем / Фото: Depositphotos

Інгредієнти

  • 700 г філе лосося (або іншої червоної риби)
  • 400 г листкового тіста
  • 1 яйце
  • 70 г вершкового масла
  • 1 лимон
  • 1 пучок зелені (петрушки, кропу, шпинату)
  • 6 7 печериць
  • Сіль, перець, спеції – за смаком

Спосіб приготування

  1. Розігріти духовку до 200 градусів.
  2. Замаринувати рибу: натерти філе сіллю і спеціями, вичавити сік половини лимона. З іншої половини лимона натерти цедру.
  3. Вершкове масло розм'якшити за кімнатної температури. Зелень дрібно порубати. З'єднати масло з лимонною цедрою і рубаною зеленню.
  4. Гриби нарізати тонкими скибочками і злегка обсмажити.
  5. Листкове тісто розділити на дві частини і розкачати так, щоб філе лосося помістилося на одній з частин. Викласти рибу на тісто, змастити соусом з масла і зелені, а зверху викласти обсмажені гриби. Зверху накрити другою половиною тіста.
  6. Збити яйце, змастити краї пирога і скріпити їх, щоб не розклеїлись, а також змастити яйцем верх пирога, щоб він вийшов рум'яним.
  7. Поставити пиріг в розігріту духовку, зробивши зверху три невеликих проколи виделкою. Випікати в попередньо розігрітій духовці 25-30 хвилин до золотистої скоринки.

Пиріг з куркою і грибами

Пиріг з куркою та грибами
Пиріг з куркою та грибами / Фото: Depositphotos

Інгредієнти

  • 2 ст. л. масла
  • 1 ст. л. борошна
  • 200 мл курячого бульйону
  • 3 ст. л. жирних вершків
  • 1 болгарський перець
  • 10 печериць
  • 400 г відвареного курячого філе
  • 225 г листкового тіста
  • Яйце

Спосіб приготування

  1. Для соусу розтопіть вершкове масло, додайте борошно і потримайте суміш на слабкому вогні 3 хвилини.
  2. Влийте курячий бульйон і, постійно помішуючи, доведіть до кипіння. Тоді влийте вершки і продовжуйте тушкувати 5-7 хвилин.
  3. Окремо обсмажте на вершковому маслі нарізану курятину, перець і гриби. Після цього додайте до суміші вершковий соус.
  4. Розкачайте тісто в пласт завтовшки 1 см на присипаній борошном поверхні. Розділіть тісто на дві частини. Одним шматком накрийте дно і стінки невеликої форми для випічки, змащеної олією. Викладіть туди начинку.
  5. Зверху застеліть другим шматком тіста. Обріжте і скріпіть. Зробіть отвори для виходу пари.
  6. Збийте яйце і змастіть їм поверхню пирога. Випікайте пиріг у попередньо розігрітій до 200 градусів духовці близько 25-35 хвилин.
  7. Трохи остудіть пиріг і подавайте на стіл.

Закусочний пиріг з опеньками і беконом

Млинцевий пиріг з грибами
Млинцевий пиріг з грибами

Інгредієнти

  • 3 тонких млинці на молоці
  • 30 г бекону
  • 70 г опеньків
  • 30 г помідори
  • 30 г солодкого перцю
  • 40 г твердого сиру
  • 20 г вершкового масла
  • Листя салату

Для соусу

  • 30 г вершків 20%
  • 15 г смажених печериць
  • Соєвий соус – 5 г
  • Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування

  1. Заздалегідь приготувати звичайні млинці з пшеничного борошна на молоці. Кожен млинець розрізати на чотири частини.
  2. На одній сковороді впродовж 5-10 хвилин обсмажити нарізані шматочками опеньки, на другий – бекон, помідор і перець (нарізати на свій розсуд).
  3. Змішати вміст обох сковорідок. На кожен шматочок млинця покласти частину начинки, знову млинець – і так доверху.
  4. Покласти на деко, застелене пергаментом, посипати тертим сиром і запікати за 190 градусів 5 хвилин.

Сільський пиріг з лисичками

Пиріг з лисичками з листкового тіста
Пиріг з лисичками з листкового тіста / Фото: Depositphotos

Інгредієнти

  • Листкове тісто
  • 400 г лисичок
  • 1 цибулина
  • Зелень
  • Олія
  • вершкове масло

Для заливки

  • 3 яйця
  • 100 г твердого сиру
  • 150 мл вершків 20%
  • Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування

  1. Тісто розморозити, вирізати коло по діаметру форми, трохи розкачати. Викласти в форму, застелену папером для випічки, зробити бортики і наколоти виделкою.
  2. Лисички обсмажити на олії, нарізану цибулю окремо обсмажити на вершковому маслі.
  3. Духовку розігріти до 180 градусів.
  4. Для заливки збити виделкою яйця і вершки, додати тертий сир, сіль і перець.
  5. Викласти на корж смажені гриби, цибулю і нарізану зелень. Залити яєчної сумішшю.
  6. Випікати пиріг до готовності (близько 30 хвилин).

Рецепт кіша з тунцем і шпинатом дізнаєтеся з відео.

Тут зібрані рецепти всесвітньо відомих солодких пирогів.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News

Рекомендації

Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Гороскоп
Твій гороскоп на сьогодні
Читати гороскоп
MUST HAVE
Beauty-покупки вересня
Придбати
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Вибрати професійного косметолога
Як це краще зробити?
Лайфхак дня
Як підготуватися до подорожі на авто
Хакнути
Новий кадр зі знімань сіквелу "Секс та місто"
Осінь у великому місті
Головні івенти вересня
Спланувати дозвілля
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
20 - 26 вересня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Ніч в готелі на Мальдівах за мільйон гривень
За що такі гроші?
Особистий досвід
Як ми потрапили у місце, де знімали сцени з "Гаррі Поттера"
Дізнатися
Чек-лист вересня
10 речей, які треба встигнути зробити
Хочу дізнатися!
ТОР-5 фавориток редакції за звання
Miss Ukraine-2021
1/2

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти