I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Сезон лисичок: 7 страв, які мають опинитися на вашому столі

Це, мабуть, найуніверсальніші гриби. Лисички поєднуються з рибою та м'ясом, з картоплею, пастою та крупами. З ними будуть завжди смачними суп і різні пироги. До того ж готуються вони легко та швидко
Лисички в сметані
Лисички в сметані

Це якщо дуже любите гриби, а печериці трохи набридли. Хоча і печериці – теж непогано, коли застосувати їх в оригінальний спосіб. Експерти радять не варити лисички перед, наприклад, тушкуванням, а добре вимити, обсушити і приступати. У цій добірці зібрані рецепти, в яких лисички виступають у якості соусу для пасти, начинки для свинини, пирогів тощо.

У нашому календарі літніх лайфхаків дізнаєтеся, як провести свою відпустку з користю.

Реклама

Смажена молода картопля з лисичками

Смажена картопля з грибами
Смажена картопля з грибами

Інгредієнти:

Реклама
  • 500 г молодої дрібної картоплі
  • 500 г лисичок
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • 1-2 зубчики часнику
  • сіль, перець
  • зелень

Спосіб приготування:

  1. Картоплю добре помити за допомогою щітки.
  2. Відварити в підсоленій воді до напівготовності, близько 8 хвилин. Злити воду. За необхідності розрізати картоплю на кілька частин.
  3. Лисички почистити, відварити 5 хвилин.
  4. У сковорідці розігріти суміш олії. На середньому вогні обсмажити картоплю і лисички до золотавого кольору.
  5. Посолити, додати розчавлений зубчик часнику і вимкнути вогонь.
  6. Перед подачею посипати свіжою зеленню.

Кишеньки зі свинини з лисичками

Свинина з лисичками
Свинина з лисичками

Реклама

Інгредієнти:

  • Свиняча вирізка – 180 г
  • Лисички – 20 г
  • Помідор – 20 г
  • Твердий сир – 30 г

Для соусу:

  • Вершки 18% – 30 г
  • Лисички – 15 г
  • Соєвий соус – 5 г
  • Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Свинину ріжемо на три досить товстих шматочки, злегка відбиваємо і робимо в кожному надрізи у вигляді кишеньок.
  2. Лисички відварюємо, ріжемо кубиками, додаємо до них так само нарізані помідори і сир, злегка солимо і фаршируємо цією начинкою свинину.
  3. Кладемо м'ясо на деко, застелене пергаментом, ставимо в духовку, розігріту до температури 190 градусів, на 10 хвилин.
  4. Для соусу вершки змішуємо з вареними лисичками і соєвим соусом, доводимо до кипіння, солимо і перчимо.

Сільський пиріг з лисичками

Рецепти солодких і солоних пирогів до дня народження
Рецепти солодких і солоних пирогів до дня народження

Інгредієнти:

  • листкове тісто
  • 400 г лисичок
  • 1 цибулина
  • зелень
  • олія
  • вершкове масло

Для заливки:

  • 3 яйця
  • 100 г твердого сиру
  • 150 мл вершків 20%
  • сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Тісто розморозити, вирізати коло по діаметру форми, трохи розкачати. Викласти в форму, застелену папером для випічки, зробити бортики і наколоти виделкою.
  2. Лисички обсмажити на олії, нарізану цибулю окремо обсмажити на вершковому маслі.
  3. Духовку розігріти до 180 градусів.
  4. Для заливки збити виделкою яйця і вершки, додати тертий сир, сіль і перець.
  5. Викласти на корж смажені гриби, цибулю і нарізану зелень. Залити яєчної сумішшю.
  6. Випікати пиріг до готовності (близько 30 хвилин).
  7. Остудити, а потім розрізати на порційні шматки.

Піца з лисичками і сиром

Піца з лисичками і сиром
Піца з лисичками і сиром

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 190 г борошна
  • 150 мл води
  • 2,5 г сухих дріжджів (1/2 ч. л.)
  • 1/2 ч. л. солі
  • оливкова олія

Для начинки:

  • 250 г лисичок
  • 30 г козячого сиру
  • 1 цибулина
  • невеликий пучок петрушки
  • кілька гілочок чебрецю
  • оливкова олія
  • сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Змішати борошно з сіллю та дріжджами. Влити теплу воду і додати трохи оливковї олії (1-2 ст. л.). Замісити тісто, добре вимісити, накрити серветкою і залишити в теплому місці приблизно на 1 годину.
  2. Цибулю очистити, нарізати і обсмажити на оливковій олії. Нарізати лисички і додати їх до цибулі. Обсмажувати разом кілька хвилин.
  3. Тісто розтягнути руками, щоб вийшло коло. Викласти цибулю і лисички. Посипати чебрецем, сіллю і перцем. Додати подрібнений козячий сир і скропити оливковою олією.
  4. Випікати в духовці за 220-240 градусів до повної готовності (близько 15 хвилин).
  5. Посипати піцу з лисичками дрібно нарізаною петрушкою.

Читайте також:

Тальятеле з лисичками і сиром

Макарони з лисичками та сиром
Макарони з лисичками та сиром

Інгредієнти:

  • 500 г пасти тальятеле (фетучині)
  • 500 г лисичок
  • 100 г пармезану
  • 2 зубчики часнику
  • 4-6 ст. л. оливкової олії
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • кілька гілочок петрушки

Спосіб приготування:

  1. Відварити тальятеле в підсоленій воді до напівготовності.
  2. Розігріти на сковороді оливкову олію та вершкове масло.
  3. Потім 2 хвилини обсмажувати в цій суміші часник.
  4. Лисички добре промити і обсушити за допомогою паперового рушника.
  5. Додати гриби в сотейник і як слід їх посолити і поперчити (обов'язково це робити спочатку, тоді вони, як губка, вберуть всі запахи). Тушкувати, не закриваючи кришкою, 15 хвилин.
  6. Готові макарони відкинути на друшляк і змішати з грибами.

Читайте також:

Ризото з лисичками і вершками

Ризото з лисичками і вершками
Ризото з лисичками і вершками

Інгредієнти:

  • 50 мл оливкової олії
  • 1 цибулина
  • 2 гілочки чебрецю
  • 2 зубчики часнику
  • 100 мл білого сухого вина
  • 250 г рису
  • 500 мл грибного або овочевого бульйону
  • 100 мл вершків 20%
  • 50 г пармезану
  • 500 г лисичок

Спосіб приготування:

  1. Часник очистити і роздавити пласким боком ножа.
  2. Лисички перебрати, помити і обсушити.
  3. Обсмажити гриби на розігрітій оливковій олії до легкої золотистої скоринки разом з чебрецем і часником. Прибрати чебрець і часник, довести лисички до готовності.
  4. Цибулю почистити і нарізати дрібними кубиками. Обсмажити цибулю до прозорості, додати рис. Готувати, доки рис не почне ставати прозорим.
  5. Додати біле вино і випарувати алкоголь. Потім невеликими порціями вливати бульйон, щоразу дозволяючи йому увібратися.
  6. Коли рис буде майже готовий, влити вершки, посипати тертим пармезаном. Посолити і поперчити за смаком.
  7. Додати смажені лисички і прогріти.
  8. Подавати ризото одразу після приготування, за бажанням посипавши додатковою порцією пармезану.

Тарт з лисичками

Тарт з лисичками
Тарт з лисичками


Інгредієнти:

  • 250 г борошна
  • 1 яйце
  • 140 г сметани
  • 125 г вершкового масла

Для начинки:

  • 300-500 г лисичок
  • 1 яйце
  • 70 г вершків (20%)
  • 100 г сиру
  • чебрець

Спосіб приготування

  1. Холодне масло порубати з борошном, додати яйце, сметану, дрібку солі. Швидко замісити, розкачати, викласти у форму і прибрати в холодильник на 30 хвилин.
  2. Гриби обсмажити, зайвої рідини не має бути. Перекласти в миску, дати трохи охолонути. Додати вершки, яйце, натерти сир. Додати чебрець.
  3. Випікати основу під вантажем близько 15 хвилин за температури 200 градусів.
  4. Викласти начинку і випікати до золотавої поверхні.

І ще один рецепт – грецького сиру на мангалі – дізнаєтеся з відео.

Тут знайдете рецепти супів, які чудово охолоджують у спеку.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти