I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

ТОП-7 головних помилок, які не варто робити, замовляючи кухню

Враховуємо виміри профі і закриті полиці

Вибір меблів для дому, як і їх заміна, часто починається з вибору кухні. Саме вона є інтер'єрною домінантою, яка запам'ятовується гостям і є головною гордістю господині. У 70% випадків люди не купують готову кухню, хоча вибір готових рішень сьогодні дуже великий, а створюють центральне "вогнище" вдома самостійно, на замовлення. Ретельно вибираючи стилістику і колір фасадів, розмір ящиків і полиць, розміщення розеток і побутової техніки, ми більше прислухаємося до своїх відчуттів, ніж до думки професіоналів. І лише в процесі експлуатації стає зрозумілим: тут не врахували, там не подумали, а тут можна було зробити краще...

Щоб уникнути найпоширеніших помилок при замовленні кухні, знати про них варто заздалегідь. Про те, як і чого робити не варто, нам розповіли фахівці – заступник директора напрямку "Кухонні меблі" компанії MERX Наталія Білозьорова і дизайнер студії buro 4 Анастасія Охримович.

Реклама
  • Помилка 1: сам собі замірник

Перш ніж замовити кухню, господар проповзе з рулеткою по всіх стінах і кутах, роблячи, на його погляд, правильні заміри, і з ними звертається до компанії-виробника меблів. Для професіоналів ("гаражник", який дорожить репутацією, або компанія з ім'ям) такі цифри не становлять важливості: виміри повинен виробляти професійний замірник, який знає нюанси виробництва. Різні припуски на багети і плінтуси, розташування поверхонь, доступ до розеток, товщина фасадів і стільниці – все промальовується на кресленнях до міліметра.

Крім того, враховувати необхідно і кривизну стіни, нерівність підлоги і ще масу нюансів. Тому не варто шукати серед знайомих замірника, архітектора або дизайнера, щоб заощадити, – переробка обійдеться дорожче. Зазвичай послуги замірника від виробника або включені до вартості кухні, або обійдуться від 200 до 400 грн.

  • Помилка 2: сам собі доставка і установка

Це виправдано, якщо ви купуєте тимчасову кухню з економсегменту за принципом "домашній конструктор". І то, будьте готові до недоукомплектованості дюбелями, гачками або петлями. Кухню на замовлення повинен привезти і встановити виробник. При перевезенні саме він відповідає за "подряпини", відколи тощо. При монтажі, особливо навісних секцій, які створюють велике навантаження на стіну, важливо правильно розрахувати кріплення. Адже в процесі складання можуть виявитися непередбачені обставини (додали розетку, не врахували освітлення, замінили покриття для підлоги і т.д), легко і швидко з якими впорається лише профі. А ось самого профі утримуйте: не розплачуйтеся повністю, поки кухня не буде на 100% зібрана. В іншому випадку "планку, яку я довезу", ви можете чекати все життя.

Реклама
  • Помилка 3: я тут трошки поміняв

Виробник, малюючи проект кухні, враховує розстановку техніки та розташування розеток, остаточно узгоджені. І якщо господар під час очікування замовлення згадує про ще одну життєво важливу розетку – то необхідно обов'язково сказати виробнику. Якщо ви знаходите техніку зі знижкою або отримуєте в подарунок посудомийну машину – все це повідомте виробнику ще на етапі виготовлення кухні, а не монтажу. Будь-які зміни, про які не знає виробник, можуть поміняти зовнішній вигляд і комфорт кухні. Наприклад, набір розеток на робочому "фартусі" і зовнішні дроти – найчастіша проблема.

  • Помилка 4: відкриті полиці vs шафки

Це ілюзія, що відкриті полиці візуально збільшать кухню. Предмети на увазі, якими б гарними вони не були, "з'їдають" простір. Навіть у найакуратнішої господині, якщо на полиці зберігається більше 4 баночок, а відкритих полиць 3-4, кухня здаватиметься меншою і заставленішою. Тому в дуже обґрунтованому тренді сьогодні – кухні з глухими фасадами верхньої і нижньої секцій: за закритими дверима трьох-п'яти шаф можна заховати більше, ніж на 5-7 відкритих полицях. Відкриті полиці прийнятні в барах, де відвідувач вибирає алкоголь. А кожна господиня і так знає, за який дверцятами у неї зберігається та чи інша спеція.

  • Помилка 5: робочий трикутник

Мийка в центрі, зліва від мийки – холодильник, праворуч – поверхня для варки. Для лівшів – навпаки. Дотримуючись цього принципу при замовленні кухні, ви уникнете помилки неправильного планування і заощадите енергію і нерви хазяйки. Принцип "трикутника" був сформульований в 40-х роках минулого століття в Університеті Архітектури, в штаті Іллінойс.

Реклама

Але ще раніше, в 20-х роках минулого століття, базові принципи його були закладені педантичними німцями, які намагалися заощадити сили і час при пересуванні господині кухнею. Плануючи трикутник, пам'ятайте: навіть у найкрихітнішій кухні за варильною поверхнею має бути невелика робоча стільниця.

  • Помилка 6: висота

Проектувальники кухонь планують розміщення ящиків і поверхонь, виходячи зі стандартів: робочі поверхні на висоті 85-90 см, верхні модулі – 45-60 см від робочої поверхні. Ці стандарти розроблені під господиню середнього зросту (165-170 см). Проектувати ж свою кухню потрібно, виходячи з індивідуального зросту господині. Для невисоких жінок висота робочої поверхні, а значить, і всього нижнього модуля, має бути нижче – 80 або 75 см. Відповідно, для високих – вище. Відштовхуючись від нижнього модуля, розраховуйте і верхній.

  • Помилка 7: шухлядки і дверцята

Навісні шафи по краях витяжки повинні відкриватися від витяжки, а не на неї: всередину потраплятиме менше гару. При кутовому плануванні не ставте поруч розпашні дверці з виступаючими ручками і висувні ящики в одному кутку: ящику заважатимуть дверцята, а дверцятам – ручка ящика. Ящики не повинні бути глибокими, краще – кілька широких, ніж кілька глибоких. Висунувши широкий ящик, можна побачити весь його вміст. У глибокому же утворюється кілька ярусів, і під вагою він згодом валиться, його важче висувати.

new_image3_466

Дверцята. На полицях краще, ніж в висувних ящиках. Фото: Аnova

Як зменшити витрати

Відмовтеся від скляних вставок на користь глухих фасадів: на скло, його порізку і установку піде на 15-20% більше грошей, ніж на глухий фасад.

Замінивши кілька висувних ящиків на шафи з розпашними дверцями, ви заощадите на висувних механізмах до 10-15% порівняно з петлями відкривання для навісних дверцят шаф. Саме тому економкухні оснащені дверцятами, а не висувними ящиками.

Відмовившись від складних форм (овальних, круглих, з виступом) стільниць на користь простих прямих, ви заощадите до 15% вартості стільниці (матеріал і робота).

Модні доводчики зручні. Але якщо кожна копійка на рахунку, можна обійтися і без них, акуратно закриваючи ящики і полиці. Економія – до 20% на фурнітурі.

new_image2_540

Фасади. Максимально закриті, на всю стіну – зручно і економно. Фото: Аnova

Нагадаємо, нещодавно ми писали про точковий ремонт і про те, як без особливих зусиль закрити огріхи інтер'єру.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти