Головна Сьогодні

Середземноморська дієта знижує ризик раку грудей на третину – вчені

Естроген-незалежні форми раку виникають у жінок після менопаузи і не піддаються гормональному лікуванню

Середземноморськадієтаздатнана32%знизитиймовірністьвиникненняраковихпухлингрудей.Про цеповідомляєтьсявдослідженні,опублікованомувжурналіInternational Journal of Cancer.
За словами вчених, естроген-незалежні форми раку виникають у жінок після менопаузи і не піддаються гормональному лікуванню. Дослідники протягом 20 років спостерігали за 62 573 жінками у віці 55-69 років, фіксуючи інформацію про їх харчування.

Виявляється, що жінки, чия дієта була наближена до середземноморської, на третину рідше стикалися з естроген-незалежним раком грудей. Всього за час дослідження рак захворіли 3354 жінки.

Відомо, що середземноморська дієта багата оливковою олією, рибою, фруктами, горіхами, овочами і злаками і містить мало червоного м'яса, солодощів і злаків в очищеному вигляді, наприклад, білого рису або білого хліба. Вона також позитивно впливає на тривалість життя і знижує ризик інсульту і хвороб серця.

Найбільш ефективним в профілактиці раку її компонентом дослідники визнали горіхи, наступними за ефективністю – фрукти і рибу.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти