Рецепти засолювання риби: готуємо маринований оселедець

Існує безліч способів приготування цієї страви

Оселедець з усіма його корисними властивостями і необхідними для організму людини мікроелементами є, крім того, ще й одним з найбільш доступних за ціною видів морепродуктів на сьогоднішній день.

Незважаючи на те, що найпоширеніші способи приготування риби – запікання в духовці і смаження, оселедець з цього правила випадає. Після термічної обробки його смакові якості сильно погіршуються, тому даного представника водної фауни зазвичай солять або маринують. Зовсім нескладно дістати в магазині готовий продукт, але домашній маринований оселедець при правильному підході вийде в рази смачніше і корисніше.

Реклама

Маринований оселедець

Інгредієнти:

  • один оселедець
  • одна цибулина
  • по чайній ложці солі і цукру
  • ст. ложка оцту
  • дві столові ложки рослинної олії
  • коріандр і чорний перець (за смаком)

Як готувати маринований оселедець:

Рибу очищають, видаляють голову і нутрощі, ретельно промивають холодною водою. Після цього оселедець укладають на дошку розрізаним черевцем вгору і посипають його внутрішню частину цукром, сіллю, а потім збризкують оцтом.

Реклама

Далі додають спеції (за бажанням), надають рибі первісну форму і поміщають її в холодильник на 12 годин, ретельно обгорнувши в поліетиленовий пакет.

Готовий продукт подають з кільцями ріпчастої цибулі, поливши рослинним маслом.

Оселедець в томаті

Інгредієнти:

Реклама
  • кілограм риби
  • 70 мл оцту
  • 100 мл рослинного масла
  • 250 мл томатного соку
  • чотири невеликих цибулини
  • ч. ложка цукру
  • ст. солі
  • щіпка перцю
  • 2-3 лаврових листки

Як готувати оселедець в томаті:

Для маринаду томатний сік з маслом і оцтом потрібно довести до кипіння, потім додати цукор, сіль і спеції.

Оселедець очищають, промивають і розрізають на невеликі шматочки, які потім укладають в досить глибоку ємність, перемежовуючи з цибульними кільцями.

Перед тим як заливати рибу маринадом, йому слід дати трохи охолонути: він повинен бути ще гарячим, але не киплячим.

Після остаточного охолодження страву ставлять в холодильник приблизно на добу.

Оселедець, замаринований по-норвезьки

Риба виходить дуже смачною, хоча рецепт її виглядає досить екзотично.

Інгредієнти:

  • одна риба
  • по 200 мл молока і води
  • 100 мл оцту,
  • один цибулина
  • 0,5 ч. ложки цукру
  • стільки ж тертого хрону
  • ч. ложка тертої моркви
  • 5-7 горошин чорного перцю
  • 2-3 лаврових листки

Як готувати оселедець по-норвезьки:

Сіль не використовується взагалі. Для початку рибу (ще неочищену) на 12 годин замочують в суміші молока і води.

Потім її чистять і розрізають на невеликі шматочки. Маринад готують холодним способом, просто змішуючи оцет з тертим хріном, морквою, цукром і спеціями.

Шматочки оселедця, перекладені кільцями цибулі, заливають маринадом, після чого прибирають страву в холодильник на три дні.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати смачні салати з оселедця. Ми також ділилися секретами найсмачнішого оселедця під шубою.

Смотрите видео, как пожарить рыбу так, чтобы в ней не чувствовались кости:

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти