За словами авторів проектів, всі давно знають про користь фруктів і овочів для здоров'я людини, пише "Ортодокс".
Однак, нещодавно реалізовані експерименти показали, що вітамін С допомагає знизити ризик розвитку серцево-судинних хвороб і передчасної смерті. Більш детальна інформація опублікована в одному з американських журналів клінічного харчування.
В ході проведення спостережень лікарі задіяли відомості про 100 тисяч данців. Як заявили представники з університету Копенгагена, їм вдалося довести, що наявність у щоденному раціоні харчування фруктів і овочів позитивно впливає на ймовірність появи складних захворювань. Під час реалізації дослідів фахівці аналізували ДНК респондентів, а також продукти, які використовували добровольці.
Камілла Кобулески, провідний аспірант кафедри клінічної біохімії, повідомила, що вживання вітаміну С скорочує ризик розвитку інфаркту на 15%. Крім того, у любителів екзотичних інгредієнтів зменшується ймовірність передчасної смерті.
Читайте також:
- Самотній китаєць заповів всі заощадження своєму собаці
- На одеському пляжі у чоловіка схопив інфаркт
- Простий спосіб знизити ризик інфаркту
- Вчені назвали період, коли найчастіше вмирають від інфарктів
- Кінчева перевели з реанімації у звичайну палату
- Вокаліст Status Quo отримав інфаркт після концерту
- Фронтмен гурту "Аліса" госпіталізований з інфарктом