Тісто філо ідеально підходить для приготування штруделя з яблуками, волоськими горіхами і родзинками. Воно тонке, легке і не таке калорійне, як листкове або дріжджове.
Дивіться відео, як приготувати яблучний кекс:
Яблучний штрудель можна подавати як в теплому, так і в холодному вигляді. Він ідеальний разом з кулькою ванільного морозива і десертним соусом: ванільним, шоколадним або ягідним.
Яблучний штрудель з тіста філо
Складові:
- Тісто філо – 5 листів
- Масло вершкове – 30-40 г
- Яблука – 2 середніх
- Лимонний сік
- Волоські горіхи – 40 г
- Ізюм – 50-60 г
- Кориця – до смаку
- Цукор – 1-2 ст.л. або за смаком
- Яйце – для змазування
Спосіб приготування:
- Кожен лист тесту філо розправте, змастіть розтопленим вершковим маслом за допомогою кулінарного пензлика і складіть один на одного.
- Волоські горіхи за бажанням підсмажте і дрібно порубайте ножем.
- Ізюм замочіть в теплій воді на 15 хвилин, потім злийте рідину і обсушіть паперовим рушником.
- Яблука почистіть, видаліть серцевину і дрібно наріжте м'якоть. Злегка збризніть лимонним соком. Змішайте з горіхами і родзинками, додайте мелену корицю і цукор.
- Випікайте протягом 20 хвилин при 180 С або до золотистої скоринки.
- За бажанням посипте яблучний штрудель просіяною цукровою пудрою і прикрасьте мигдальними пелюстками.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом штруделя з яблуками, родзинками і сиром.