I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Заготовки з кабачків на зиму: ТОП-5 рецептів

Цікаві заготовки на зиму з кабачків

Завдяки своєму нейтральному смаку кабачок – дуже універсальний овоч. Із нього роблять рагу, оладки, смажать у клярі і фарширують.

Дивіться відео, як приготувати оригінальне варення з кабачків:

Реклама

З кабачка також виходять дуже смачні заготовки на зиму. Його можна маринувати, солити, квасити, готувати з нього салати, закуски, ікру, навіть варити варення і робити цукати.

Мариновані кабачки в банках

Реклама

Мариновані кабачки на зиму
Мариновані кабачки на зиму

Час приготування:

  • 2 години

Інгредієнти:

Реклама
  • 1.5 кг кабачків
  • 1 лист хрону
  • 0.5 пучка петрушки
  • 1 парасолька кропу
  • 10 шт. перцю горошком
  • 1 ч.л. зерен гірчиці
  • 10 зубчиків часнику
  • 1 перець гострий червоний
  • 2 ст. л. крупної солі
  • 2 ст. л. цукру
  • 2 ст. л. оцту 9%

Спосіб приготування:

  1. Спочатку необхідно приготувати ємності для маринованих кабачків. Для цього трилітрові банки стерилізувати, металеві кришки кип'ятити кілька хвилин. Далі на дно підготовленої ємності укласти половинку листка хрону і близько 10 гілочок зелені петрушки.
  2. Потім в банку відправити парасольку кропу, часник, горошини чорного перцю і зерна гірчиці.
  3. Тепер підготувати кабачки. Помити їх, витерти паперовим рушником, зрізати з двох сторін хвостики і нарізати на кружки приблизно по 2 сантиметри.
  4. Далі закласти кружечки кабачків у банку. Заповнивши ємність наполовину, відрізати шматочок гострого червоного перцю і відправити в банку.
  5. Продовжити заповнювати ємність кабачками. Зверху покласти ще приблизно 10 гілочок зелені петрушки. Можна їх розподілити по банці, а можна покласти просто пучком.
  6. Тепер накрити все іншою половинкою листа хрону, щоб окріп, який буде заливатися в банку, не попадав відразу на кабачки, а лився на лист.
  7. Довести воду до кипіння і залити в банку. Залишити прогріватися на 10 хвилин. Далі воду злити і закип'ятити знову.
  8. Поки вода закипає, в банку насипати сіль і цукор, додати оцет. Як тільки закипить вода, залити її в банку і відразу закрити.
  9. Банку перевернути, укутати і залишити до повного самостійного охолодження. Потім кабачки можна заховати в прохолодне місце для зберігання.

Читайте також:
Овочеве рагу на Петрів піст

Салат із кабачків, перцю і помідорів на зиму

Салат из кабачков в банках
Салат из кабачков в банках

Час приготування:

  • 2 години

Інгредієнти:

  • 1 кг очищених кабачків
  • 1,5 кг помідорів
  • 4 болгарських перці
  • 5-6 зубчиків часнику
  • 100 г цукру
  • 1 ст. л. кухонної солі
  • 1 ст. л. оцту 9%
  • 1 ст. л. рослинної олії

Спосіб приготування:

  1. Кабачки нарізати кубиками середнього розміру (1,5-2 см).
  2. Помідори нарізати середніми кубиками.
  3. Болгарський перець очистити від насіння і нарізати квадратиками.
  4. Нарізані помідори покласти в каструлю і поставити на плиту. Додати цукор і сіль, акуратно перемішати. Довести до кипіння і варити помідори 10 хвилин, періодично перемішуючи.
  5. Потім додати кабачки і перець. Влити олію, перемішати. Довести до кипіння, варити овочі 30 хвилин. За 15 хвилин до готовності додати рубаний або пропущений через прес часник. Періодично акуратно помішувати.
  6. За 1-2 хвилини до готовності додати оцет і відразу ж накрити кришкою. Довести до кипіння і зняти з вогню.
  7. Розлити в гарячому вигляді по стерилізованих банках і закрити простерилізованими кришками. Вийде 3 банки об'ємом 0,45 л.
  8. Закупорені банки відразу перевернути догори дном, укутати і залишити до повного охолодження.

Варення з кабачків на зиму

Кабачковое варенье
Кабачковое варенье

Час приготування:

  • понад 3 години

Ігредієнти:

  • 1 кг кабачків
  • 2 середніх лимони
  • 800 г цукру

Способ приготування:

  1. Кабачки очистити від шкірки, видалити насіння і порізати кубиками.
  2. Лимон разом із цедрою натерти на дрібній тертці.
  3. Змішати лимон і кабачки з цукром, добре перемішати і залишити на ніч.
  4. На наступний день суміш довести до кипіння, проварити 7-10 хвилин і дати настоятися ще 5-6 годин.
  5. Після цього варення ще раз довести до кипіння і варити на повільному вогні 45 хвилин.

Аджика із кабачків

Аджика с кабачками
Аджика с кабачками

Час приготування:

  • понад 3 години

Інгредієнти:

  • 3 кг кабачків
  • 1 стакан рослинної олії
  • 10 ст.л. томатної пасти
  • 3,5 ст.л. солі
  • 3 ч.л. меленого чорного перцю
  • 4,5 ст.л. 9% оцту
  • 2 головки часнику
  • 1-2 гірких перці
  • Пучок кропу або петрушки

Спосіб приготування:

  1. Очищені кабачки пропустити через м'ясорубку, залишити на кілька годин.
  2. Перекласти в емальовану каструлю, додати олію, томатну пасту, сіль, перець, тушкувати 1,5 години.
  3. Оцет розвести в склянці води, додати в кабачки, туди ж – часник і зелень, тушкувати ще 10 хвилин. Розкласти по банках, закатати.

Ікра з кабачків із майонезом на зиму

Кабачкова ікра на зиму з майонезом
Кабачкова ікра на зиму з майонезом

Час приготування:

  • 3 години

Інгредієнти:

  • 3 кг кабачків
  • 500 г цибулі
  • 250 г майонезу
  • 250 г томатної пасти
  • 150 мл рослинної олії
  • 2,5 ст. л. з гіркою цукру
  • 2 ст. л. крупної солі
  • 0,5 ч. л. чорного меленого перцю
  • 2 лаврові листка
  • 1 головка часнику
  • 2 ч.л. 9% оцту

Спосіб приготування:

  1. Кабачки добре помити, за бажанням очистити від шкірки. М'якоть крупно нарізати, видалити велике насіння.
  2. Лук очистити від лушпиння і нарізати.
  3. Пропустити кабачки і цибулю через м'ясорубку.
  4. Надіслати подрібнені овочі у велику каструлю з товстим дном. Додати сіль, цукор, майонез і томатну пасту. Довести до кипіння і тушкувати на невеликому вогні 1 годину.
  5. Додати мелений перець, пропущений через прес часник, лавровий лист і рослинну олію. Тушкувати ще 1 годину.
  6. В кінці приготування прибрати лавровий лист. Додати оцет і збити кабачкову ікру занурювальним блендером до отримання однорідної маси.
  7. Розкласти гарячу ікру з кабачків із майонезом у стерилізовані банки і закупорити прокип'яченими металевими кришками. Перевернути банки догори дном, накрити ковдрою і дати повністю охолонути.
  8. Зберігати кабачкову ікру з майонезом в прохолодному місці.

Як вибрати кабачки для заготовок

  • Овоч має бути середньої довжини (не більше 15-20 см). Вага хорошого кабачка зазвичай не перевищує 250-350 г
  • Шкірка кабачка повинна бути гладкою на дотик і досить тонкою.
  • Овочі хорошої якості не мають пошкоджень на шкірці (наприклад, вм'ятин, заглиблень, нерівностей).
  • Ще одним критерієм якості кабачків є рівний колір (він коливається від жовтуватого-зеленого відтінку до зелено-коричневого).

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом літнього салату з кабачків гриль. "Сегодня" також розповідали, як приготувати кабачкові оладки з рисовим борошном.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти