Смачні та апетитні картопляні деруни – популярна гаряча закуска. Щоб їх приготувати, сиру картоплю натирають на дрібній тертці, обов'язково змішуючи її з подрібненим луком.
У картопляну масу іноді додають м'ясний фарш, смажений бекон або віджатий сир. Ми пропонуємо зробити деруни з печерицями та твердим сиром.
Картопляні деруни з грибами і сиром
Час приготування:
- 20 хвилин
Калорійність:
- 107 ккал на 100 г
Складові:
- 150 г свіжих печериць
- 100 г сиру
- 3 картоплини
- 1 яйце
- 2 ст. л. борошна
- 1 ч. л. солі
- Щіпка меленого перцю
- Рослинна олія – для смаження
Спосіб приготування:
- Гриби добре помити і нарізати дрібними кубиками. Додати тертий сир.
- Картоплю почистити і натерти на тертці. Добре промити холодною водою через друшляк терту картоплю, змивши зайвий крохмаль.
- У миску додати яйце, дрібку меленого чорного перцю і половину чайної ложки солі.
- Додати віджату картоплю і перемішати. Всипати борошно і ще раз добре перемішати масу.
- Сформувати невеликі деруни. Викласти на сковороду з розігрітою олією і обсмажити з двох сторін до рум'яної скоринки.
Як подавати деруни
Подавайте картопляні деруни гарячими разом зі сметаною і нарізаною зеленню.
Дивіться відео, як приготувати картоплю на мангалі:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, чим корисний картопля для здоров'я. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом смачної картопляної запіканки з фаршем .