Кава в турці з пишною піною – правильний рецепт

Зварити таку каву нескладно, але нюанси все-таки є. Каві має бути не більше місяця після обсмажування, вода – сира, чиста, кімнатної температури, а ідеальна турка – мідна і конусоподібна
Кава в турці
Кава в турці

Домогтися смачної кави можна, навіть якщо ви приготуєте її на плиті або, коли терміново потрібно, в мікрохвильовці, але найкраще для цього підходить джезва. Адже з неї отримуємо ароматну пишну піну. Або не отримуємо. Це буває тоді, коли були невраховані важливі моменти. Отже, як зварити ароматний напій, що в нього додати, щоби посилити смак – дізнаєтеся нижче. У календарі лайфхаків для літа знайдете ідеї, як його чудово провести.

Важливі нюанси для смачної кави в турці

Реклама

Турка. Велике значення має матеріал, її форма і пропорції. Краща форма стінок – конусоподібна, діаметр дна має бути вдвічі більше горлечка. Оптимальний матеріал – мідь, зсередини покрита шаром харчового олова.

Кава. Вона має бути спеціально обсмажена для приготування в турці. Термін придатності після обсмажування не більше одного місяця. Чудово підходить арабіка, що має вишуканий смак і аромат.

Помел зерен. Він має бути дрібним, практично в пил. Подрібнювати зерна потрібно безпосередньо перед приготуванням напою.

Реклама

Вода. Потрібно взяти сиру, нехлоровану, очищену від домішок воду або бутильовану кімнатної температури.

Є золоті пропорції для кави по-східному у турці: на кожні 10 мл води додають 1 г меленої кави. Але пропорції можна й треба змінювати на свій смак.

Читайте також:

Реклама

Як приготувати каву в турці з пінкою

Кава з мускатним горіхом
Кава з мускатним горіхом

Інгредієнти

  • мелена кава -1,5-2 ч. л. з гіркою;
  • чиста вода кімнатної температури – 100 мл;
  • цукор – 1 ч. л. (за бажанням);
  • куховарська нейодована сіль дрібного помелу – на кінчику ножа.

Спосіб приготування

  1. Турку попередньо прогріти, сполоснувши гарячою водою. Всипати на дно мелену каву, додати цукор і сіль.
  2. Суху суміш залити невеликою кількістю води (20-25 мл) і кілька разів інтенсивно перемішати ложкою. Долити решту води.
  3. Поставити турку на найменший вогонь.
  4. Щойно пінка почне підніматися вгору, турку необхідно зняти з плити.
  5. Дати відстоятися дві-три хвилини, потім обережно перелити каву в прогріті чашки.
  6. Якщо варити каву в турці з цукром, додаючи його до кавового порошку, піна вийде стійкішою. Сіль у малій кількості (на кінчику ножа) додасть м'якості.

Посилять і підкреслять аромат кави кориця, кардамон, імбир і гвоздика, ще ягідні сиропи, мед. Прянощі додають під час приготування до сухих компонентів, мед і ягідні сиропи заздалегідь розчиняють у воді.

До кави можна приготувати ароматний кіш із тунцем і шпинатом. Як це зробити дивіться у відео.

Тут дізнаєтеся, що потрібно каві, щоб розкрити її смак сповна.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Лайфхаки для життя
Більше хаків

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти