I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

3 методи заварювання кави в чашці – польський, бразильський і кубинський

Чашка для цього потрібна з товстими стінками, а каву беріть тонкого або середнього помелу. Не заварюйте каву окропом, вода має бути 90-95 градусів. Якщо любите каву з цукром та іншими прянощами, то їх потрібно додавати одразу
Кава не втратить свій смак і аромат впродовж кількох місяців
Кава не втратить свій смак і аромат впродовж кількох місяців

Заварювання кави в чашці – це зручно і швидше, ніж приготувати каву на плиті або в мікрохвильовій печі. Це зовсім не означає, що така кава буде не такою смачною, як з кавоварки. Важливо – знати особливості кожного методу. Загальна для всіх – використовуйте бутильовану воду і не заливайте каву окропом. Якщо ви ще не придумали, чим зайнятися цього літа, скористайтеся ідеями з нашого календаря.

Що потрібно знати, перед тим, як заварювати каву

Реклама

Вибирайте чашку з товстими стінками
Вибирайте чашку з товстими стінками

Для початку прогрійте свою чашку. Вибирайте керамічну, з товстими стінками. Краще брати каву тонкого або середнього помелу. Грубий помел забезпечить вам неприємні крупинки, які спливатимуть нагору, а кава, змелена практично в пил, матиме мутний вигляд. Оптимальна кава для заварювання в чашці – арабіка. Ще краще, якщо ви змелете її перед заварюванням. Каву, заварену в чашці, можна змішувати з молоком, сиропами, прикрашати вершками.

Бразильський метод заварювання кави

Реклама

У прогріту чашку покладіть мелену каву і залийте гарячою водою. Орієнтовне дозування: 8-9 г мелених зерен на 100 мл води. Настоювання триває 5 хвилин. За цей час великі крупинки спливають на поверхню, утворюючи "кірку", яка перешкоджає охолодженню рідини. Перед тим, як випити каву, треба за допомогою ложечки видалити цю "кірку" з чашки.

Читайте також:

Польський метод заварювання кави

Реклама

Один з найпоширеніших серед нас методів заварювання. Для приготування напою потрібна кава тонкого або середнього помелу. Орієнтовне дозування: 6-7 г на 100 мл води. Насипте каву в прогріту чашку. Додайте цукор, якщо п'єте з ним. За смаком можна додати корицю або кардамон. Цукор і спеції краще додавати спочатку, потім каву бажано не перемішувати, щоб не піднімати гущу наверх.

Потім покрийте гарячою водою каву і впродовж 15-20 секунд інтенсивно розмішуйте гущу. Тепер можна влити решту води і накрити чашку. Настоювати напій близько 5 хвилин.

Читайте також:

Кубинський метод заварювання кави

Він практично, як і польський, але деякі відмінності все ж є. Готують велику порцію кави, близько 200 г, переважно в склянці. Напій має бути міцним, тому на 100 мл води потрібно 8-9 г меленої кави. У цьому методі використовують тростинний цукор, як правило, його багато. За бажанням в готову каву додають трохи рому.

А до кави можна приготувати грінки з тартаром з лосося. Подробиці – у відео.

Тут дізнаєтеся історію еспресо і тонкощі його приготування.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти