Буженина – це цілісний шматок свинини, запечений в духовці одним шматком. Її традиційно їдять з гострими приправами: гірчицею або хріном.
Вибираючи м'ясо для буженини, купуйте по змозі домашню свинину. Найкраще вибрати шийку – в ній тонкі прошарки жиру, які не дають м'ясу пересохнути.
Буженину зазвичай подають у холодному вигляді, але якщо терпіння не вистачає, можна їсти її і гарячою.
Домашня буженина з часником
Час приготування:
- понад 3 години
Калорійність:
- 241 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 2 кг свинини
- 1 головка часнику
- 2 ст. л. коричневого цукру
- 50 мл рослинної олії
- 5 ст. л. гострого томатного соусу
- 2 ст. л. солі
- 2 ст. л. перцю
Спосіб приготування:
- Сіль розчинити в літрі води і замочити свинину приблизно на добу в холодильнику.
- Часник подрібнити і змішати з 2 столовими ложками коричневого цукру, перцем, томатним соусом і рослинною олією.
- Розігріти духовку до максимальної температури. ⠀
- М'ясо промити, добре втерти в нього соус і щільно, з усім соусом, загорнути у фольгу так, щоб верхній шар фольги міг відкриватися для доступу до м'яса.
- Знизити температуру в духовці до 130-150 ºС.
- М'ясо викласти на деко і залишити на 3-5 годин. Через 3 години можна перевірити готовність. М'ясо має бути м'яким.
Як подавати буженину
Готове м'ясо дістати з духовки і залишити ще на 10-15 хвилин, щоб краще розподілилися соки. Подавати буженину зі свіжими овочами або використовувати для приготування бутербродів.
Дивіться відео, як приготувати буженину з яблуками:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом буженини з розмарином. Сьогодні.Lifestyle також писали, як приготувати буженину з часником і морквою.