Буває піца неаполітанська, а також чиказька і ніццеанська. Григорій Герман, ведучий програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна", пропонує приготувати закарпатську піцу – з яйцем, сиром і кукурудзою. Покроковий рецепт з відео дивіться нижче.
Піца по-закарпатськи
Час приготування:
- 2 години
Складові:
- 400 г борошна
- 1.5 ч.л. цукру
- 1.5 ч.л. солі
- 2 ст.л. рослинної олії
- 300 г томатного соусу
- 250 г бринзи
- 200 г моцарели
- 200 г твердого сиру
- 1 яйце
- 200 г консервованої кукурудзи
- вершкове масло
- зелень
- вода
Спосіб приготування:
- Налийте в мисочку теплу воду, додайте цукор, дріжджі і трохи борошна.
- В окрему миску насипте борошно і сіль. Додайте дріжджову суміш і воду, що залишилася. Замісіть рідке та липке тісто, накрийте і поставте в тепле місце на 30-40 хвилин.
- Поки тісто підходить, натріть сири.
- Змастіть пергаментний папір рослинною олією, викладіть зверху тісто і розподіліть його руками.
- Намажте томатним соусом, посипте тертим сиром і кукурудзою.
- Печіть при 250 ºС впродовж 4-5 хвилин. Розбийте в середину жовток і змастіть краї вершковим маслом. Поверніть в духовку на 1-2 хвилини.
- Прикрасьте нарізаною зеленню і подавайте.
Корисна порада
Викладайте піцу на гаряче деко – так вона відразу почне готуватися.
Нагадаємо, раніше Григорій Герман ділився рецептом гречаного багета. Ведучий також показав, як приготувати італійську запіканку з пасти.