Шукаєте простий, але оригінальний рецепт вегетаріанської пасти? Тоді приготуйте спагетті з кабачково-часниковим соусом і кульками зі шпинату. Таке блюдо неодмінно порадує вас своїм смаком і незвичайним видом.
Пармезан у шпинатних кульках можна замінити іншим сиром – звичайним твердим, а також адигейським, сулугуні, фетою або бринзою.
Паста з кабачками і шпинатним кульками
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 194 ккал на 100 г
Складові:
Для шпинатних кульок:
- 500 г шпинату
- 2 яйця
- Мускатний горіх
- 1 зубчик часнику
- 110 г панірувальних сухарів
- 50 г пармезану
- Сіль і чорний перець
- 2-3 ст. ложки оливкової олії
Для кабачкового соусу:
- 4 ст.л. оливкового масла
- 2 зубчики часнику
- 2 молодих кабачка
- 60 г пармезану
- Сіль і чорний перець
- 400 г спагетті
Дивіться відео, як вибрати кабачкову ікру:
Спосіб приготування:
- Щоб приготувати кульки зі шпинату, пробланшуйте шпинат 1-2 хвилини у підсоленій воді, потім дрібно його наріжте.
- Перемішайте шпинат зі збитими яйцями, мускатним горіхом, дрібно порізаним часником, панірувальними сухарями і пармезаном. Приправте сіллю і перцем.
- Сформуйте з суміші кульки розміром з волоський горіх і викладіть їх на сковороду, змащену оливковою олією. Обсмажуйте їх по 4-5 хвилин з кожного боку до золотисто-коричневого кольору.
- Приготуйте соус з кабачків. Для цього розігрійте оливкову олію в окремій сковороді, додайте нарізаний часник і обсмажте 1-2 хвилини. Потім додайте дрібно нарізані або потерті кабачки і тушкуйте, поки вони не стануть м'якими.
- Додайте пармезан, сіль і перець. Влийте одну столову ложку води і добре перемішайте.
Як подавати страву
Відваріть пасту, викладіть її на тарілки і приправте соусом, а зверху прикрасьте кульками зі шпинату. Подавайте страву на стіл.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом пасти карбонара з цукіні, а також розповідали, як зробити спагетті з креветками і цукіні .