М'який, повітряний пасхальний кекс з родзинками і горіхами спекти дуже легко. На відміну від традиційної паски, він готується з дріжджового тіста, тому вимагає мінімум часу і сил.
Перед подачею кекс можна прикрасити просіяною цукровою пудрою, глазур'ю, фігурками з мастики або шоколаду, а також живими квітами.
Великодній кекс з родзинками і горіхами
Час приготування:
- 1.5 години
Калорійність:
- 320 ккал на 100 г
Складові:
- 300 г борошна
- 200 г цукрової пудри
- 120 г вершкового масла кімнатної температури
- 3 яйця
- 3 ст.л. сиру (близько 60 г)
- 100 мл молока
- 1 пакетик ванільного цукру
- 1,5 ч.л. розпушувача
- 80 г родзинок
- 50 г горіхів (фундук, мигдаль або волоські)
Спосіб приготування:
- Горіхи підсмажити на сухій сковороді. Дати охолонути, потім дрібно порубати.
- Яйця розділити на жовтки і білки.
- Жовтки збити з маслом і цукровою пудрою. Туди ж додати сир. Поступово влити молоко, додати борошно і розпушувач.
- Білки збити і в декілька заходів підмішати в тісто. Потім додати горіхи і родзинки, акуратно перемішати.
- Форму змастити вершковим маслом, викласти в неї тісто. Випікати 35-40 хвилин при 200 ºС.
- За необхідності можна накрити кекс фольгою (щоб не надто підрум'янювався).
- Готовність перевірити дерев'яною паличкою, вона повинна виходити з тіста сухою.
- Дати охолонути, вийняти з форми. Перед подачею посипати цукровою пудрою.
На замітку
Ізюм можна попередньо залити ромом або коньяком, залишити мінімум на півгодини і потім додати в тісто.
Дивіться відео, як спекти пасхальний кекс гугельхупф:
На свято також можна приготувати шоколадну сирну паску. А найпопулярнішою глазур'ю для пасок залишається білкова.