Головна Сьогодні

Які салати можна зробити на Великдень: ТОП-5 святкових рецептів

Рецепти салатів на Великдень-2020

Великдень-2020 настане зовсім скоро: у католиків – 12 квітня, у православних – 19-го. На це свято традиційно готують м'ясні та рибні страви, паски, сирні паски і крашанки, якими розговляються після закінчення Великого посту.

Ми вибрали кілька рецептів смачних, красивих і незвичайних весняних салатів, які допоможуть урізноманітнити ваше пасхальне меню.

Яєчний салат з редискою і зеленим горошком

Яєчний салат з редисом
Яєчний салат з редисом
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 15 хвилин

Складові:

  • 6 зварених круто яєць
  • 1 банка консервованого горошку
  • 1 маленька червона цибулина
  • жменя редиски
  • 1 кисле яблуко
  • 1 столова ложка майонезу
  • 1 чайна ложка французької гірчиці
  • 1/2 чайної ложки тертого хрону
  • сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Яйця наріжте кубиками, редис – тонкими півкільцями.
  2. Очищену цибулю і яблуко наріжте невеликими кубиками.
  3. Злийте рідину з банки з горошком.
  4. Змішайте всі інгредієнти з майонезом, гірчицею і хріном.
  5. Приправте салат сіллю і перцем за смаком.

Салат "Малахітовий браслет" на Великдень

Салат "Малахітовий браслет"
Салат "Малахітовий браслет"
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1.5 години

Складові:

  • 250 г курячого філе
  • 4 яйця
  • 150 г корейської моркви
  • 100 г твердого сиру
  • 100 г майонезу
  • 3 ківі
  • 1 яблуко

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе промити, залити холодною водою. Посолити і відварити до готовності. Остудити.
  2. Яйця відварити круто, остудити і почистити.
  3. Філе нарізати дрібними кубиками.
  4. На білу тарілку поставити порожню склянку, викласти навколо неї перший шар салату – куряче м'ясо. Змастити майонезом – так само вчинити і з усіма наступними шарами.
  5. Другий шар – морква по-корейськи. Її потрібно буде віджати від зайвої рідини, потім розрізати на більш короткі частини.
  6. Третій шар – варені яйця, нарізані дрібними кубиками.
  7. Наступним шаром викласти натерте яблуко, попередньо очищене.
  8. Твердий сир натерти на середній тертці, розподілити поверх всього салату.
  9. Прикрасити салат нарізаним ківі. Фрукт очистити від шкірки, нарізати слайсами. Для прикраси можна взяти цілі кружечки або половинки. Перед подачею дати страві настоятися 30-40 хвилин в холодильнику.

Дивіться відео, як зробити Кобб салат:

Великодній салат "Маки"

Салат на Великдень у вигляді маків
Салат на Великдень у вигляді маків
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1 годину

Складові:

  • 300 г курячого філе
  • 200 г печериць
  • 150 г помідорів
  • 6-7 пір'я зеленої цибулі
  • 75 г – оливок без кісточок
  • 1 плавлений сирок або 80 г твердого
  • 150 мл майонезу
  • Сіль за смаком

Для декору:

  • Гілочки кропу
  • Насіння маку

Спосіб приготування:

  1. Відваріть куряче філе в підсоленій воді. Охолодіть м'ясо і наріжте кубиками. Пір'я луку помийте, обсушіть і наріжте кільцями.
  2. Зріжте з країв плоду помідора тонкі кружальця. Це будуть пелюстки наших маків. Відставте в бік.
  3. Іншу частину помідорів наріжте кубиками. Оливки наріжте кружальцями. Збережіть кілька половинок для серединок маків.
  4. Наріжте шампіньйони тонкими скибочками. Обсмажте гриби на сковороді з додаванням рослинної олії. Посоліть за смаком і охолодіть.
  5. Викладіть на тарілку діаметром 18 см шар нарізаного курячого філе і нанесіть майонезну сітку.
  6. Потім викладіть шар грибів і посипте їх зеленою цибулею, нанесіть майонез.
  7. На цибулю викладіть помідори, зробіть сітку з майонезу. Тепер викладіть шар з оливок. Змастіть верх і боки салату майонезом.
  8. Злегка заморозьте плавлений сирок і натріть на дрібній тертці. Посипте ним всю поверхню салату.
  9. Зробіть квіти із заготовок помідорових пелюсток, в серединку поставте половинку оливки і посипте насінням маку. Декоруйте гілочками кропу – це будуть стебла.

Листковий салат на Великдень з лососем і крабовими паличками

Листковий великодній салат
Листковий великодній салат
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 100 г відвареного розсипчастого рису
  • 100 г тертого сиру
  • 3-4 шт. тертих варених яйця
  • 100 г крабових паличок
  • Подрібнена ріпчаста цибуля – за бажанням
  • Майонез – за смаком
  • Червона ікра і зелень – для прикраси
  • 100 г тонких смужок філе червоної риби

Спосіб приготування:

  1. Візьміть невеликий салатник і застеліть його харчовою плівкою.
  2. Потім викладіть стінки смужками червоної риби так, щоб не було просвітів.
  3. Тепер викладіть шарами все інгредієнти, змащуючи шари майонезом. Послідовність довільна.
  4. Перед подачею переверніть салат на святкове блюдо. Прикрасьте червоною ікрою, гілочками кропу і подавайте.
  5. Щоб салат було легко перевернути на тарілку, залиште його в холодильнику просочитися на кілька годин. Так він триматиме форму і не розвалиться.

Флорентійський салат на Великдень

Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 5 яєць
  • 2 яєчних жовтки
  • 90 г тонко нарізаної шинки пармської
  • 2 несолодкі білі булочки
  • 75 г вершкового масла
  • 1/2 ч.л. гірчиці
  • 1/2 ст.л. білого винного оцту
  • 2 ст.л. подрібненого естрагону
  • 225 г суміші шпинату і руколи
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування:

  1. Відваріть яйця впродовж 5 хвилин. Остудіть, очистіть, розріжте на четвертинки.
  2. Тонкі скибочки пармської шинки розріжте поперек на 2-3 шматочки. Обсмажте на 1 ст. л. вершкового масла до золотистої скоринки, викладіть на паперовий рушник, щоб вбрався зайвий жир.
  3. Для грінок наріжте булочки кубиками, обсмажте на тій же сковороді до рум'яного кольору, також викладіть на паперові рушники, щоб видалити зайвий жир.
  4. Для заправки збийте міксером сирі жовтки, оцет, гірчицю, щіпку солі. Розтопити вершкове масло, додайте до яєць, збийте міксером на малій швидкості. В кінці додайте подрібнений естрагон, перемішайте.
  5. Розділіть шпинат і рукколу, четвертинки яєць на 4 порції, викладіть на тарілки, додайте шинку, крутон, полийте приготованим соусом. Подавайте салат відразу після приготування.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами смачних салатів з редискою. "Сьогодні" також писали, як зробити салати зі свіжих овочів і зелені.

Всі подробиці в спецтемі Пасха-2020

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти