Cкони – це англійські булочки до чаю . У тісто для них часто додають сухофрукти, розмарин, чебрець, кмин. Скони традиційно подають на сніданок на південному заході Англії і в Шотландії.
Покроковий відео рецепт англійських булочок від Григорія Германа, ведучого програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна", дивіться нижче.
Англійські скони в духовці
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 353 ккал на 100 г
Складові:
- 300 г борошна
- 100 г вершкового масла
- 3 ч.л. розпушувача
- 100 мл молока
- 1 яйце
- 100 г цукру
- Сіль
- Кмин і розмарин – за бажанням
Спосіб приготування:
- Насипте борошно в миску, додайте розпушувач, нарізане вершкове масло і розітріть пальцями в крихту.
- Молоко збийте з яйцем. Влийте в борошняну суміш, додайте цукор і замісіть тісто.
- Накрийте тісто плівкою і відправте на 15 хвилин в холодильник.
- Розкачайте в пласт товщиною 2 см, виріжте склянкою кружальця.
- Викладіть на застелений пергаментом деко. Змастіть заготовки збитим яйцем, за бажанням посипте кмином або розмарином.
- Розігрійте духовку до 180 ° С. Випікайте скони приблизно 25 хвилин.
Як подавати Сконе
Розріжте скони навпіл, змастіть вершковим маслом і джемом. Подавайте разом з чаєм.
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити дріжджове тісто для піци . "Сьогодні" також ділилися рецептом пишного бісквіта .