У сезон ягід спечіть дуже простий у приготуванні пиріг з ожиною на сметанному тісті від Юлії Висоцької. За рахунок мигдалю і меленої кориці він виходить неймовірно ароматним.
Такий пиріг ідеальний як частування до чаю або кави. Подавайте його теплим, доповнивши кулькою ванільного морозива і свіжими ягодами ожини.
Пиріг з ожиною на сметані
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 589 ккал на порцію
Складові:
- 120 г пшеничного борошна
- 500 г ожини
- 200 г сметани
- 170 г вершкового масла
- 120 г цукру
- 100 г мигдалю
- 2 яйця
- 2 ч. л. розпушувача
- 1 ч. л. оливкової олії
- 1 щіпка меленої кориці
- 1 щіпка морської солі
Спосіб приготування:
- Духовку попередньо розігріти до 180 ° С.
- Розм'якшене вершкове масло збити з цукром в однорідну масу.
- Не припиняючи збивати, по одному ввести яйця.
- Мигдаль подрібнити в блендері в пудру і додати до одержаної суміші.
- Борошно змішати з розпушувачем і ввести в тісто.
- Додати сметану, корицю, сіль і все перемішати.
- Застелити форму папером для випічки, змастити оливковою олією. Рівномірно розкласти частину ожини, викласти на неї половину тіста, потім знову шар ожини (трохи ягід залишити), а зверху – тісто. Розрівняти і прикрасити ягодами, злегка вдавивши їх в тісто.
- Випікати пиріг в розігрітій духовці 35-40 хвилин.
Корисна порада
Для такого пирога підійдуть будь-які інші ягоди.
Дивіться відео, як спекти вишневий пиріг:
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити варення з ожини . Сьогодні.Lifestyle також розповідали, кому потрібно їсти ожину .