Головна Сьогодні

Як спекти простий пиріг з ожиною на сметані

Рецепт смачного ожинового пирога з горіхами від Юлії Висоцької

У сезон ягід спечіть дуже простий у приготуванні пиріг з ожиною на сметанному тісті від Юлії Висоцької. За рахунок мигдалю і меленої кориці він виходить неймовірно ароматним.

Такий пиріг ідеальний як частування до чаю або кави. Подавайте його теплим, доповнивши кулькою ванільного морозива і свіжими ягодами ожини.

Пиріг з ожиною на сметані

Пиріг з ожиною в духовці
Пиріг з ожиною в духовці
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1 година

Калорійність:

  • 589 ккал на порцію

Складові:

  • 120 г пшеничного борошна
  • 500 г ожини
  • 200 г сметани
  • 170 г вершкового масла
  • 120 г цукру
  • 100 г мигдалю
  • 2 яйця
  • 2 ч. л. розпушувача
  • 1 ч. л. оливкової олії
  • 1 щіпка меленої кориці
  • 1 щіпка морської солі

Спосіб приготування:

  1. Духовку попередньо розігріти до 180 ° С.
  2. Розм'якшене вершкове масло збити з цукром в однорідну масу.
  3. Не припиняючи збивати, по одному ввести яйця.
  4. Мигдаль подрібнити в блендері в пудру і додати до одержаної суміші.
  5. Борошно змішати з розпушувачем і ввести в тісто.
  6. Додати сметану, корицю, сіль і все перемішати.
  7. Застелити форму папером для випічки, змастити оливковою олією. Рівномірно розкласти частину ожини, викласти на неї половину тіста, потім знову шар ожини (трохи ягід залишити), а зверху – тісто. Розрівняти і прикрасити ягодами, злегка вдавивши їх в тісто.
  8. Випікати пиріг в розігрітій духовці 35-40 хвилин.

Корисна порада

Для такого пирога підійдуть будь-які інші ягоди.

Дивіться відео, як спекти вишневий пиріг:

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити варення з ожини . Сьогодні.Lifestyle також розповідали, кому потрібно їсти ожину .

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти