Сезон ягід і фруктів у розпалі, тому ніжний і дуже смачний тарт з заварним кремом стане ідеальним десертом на вашому столі. Для начинки підійдуть будь-які солодкі сезонні ягоди і фрукти. Вони будуть гарні як окремо, так і у вигляді асорті.
Фруктовий тарт із заварним кремом
Час приготування:
- 3 години
Калорійність:
- 334 ккал на 100 г
Складові:
- 200 г борошна
- 125 г вершкового масла кімнатної температури
- 85 г цукрової пудри
- 25 г мигдального борошна
- 1 яйце
- дрібка солі
Для начинки:
- 250 мл молока
- 60 г цукру
- 1 жовток
- 1 ст.л. з верхом кукурудзяного крохмалю
- 500 г свіжих фруктів і ягід (слив, абрикосів, чорниці, суниці).
Дивіться відео, як спекти фруктову галету:
Спосіб приготування:
- Вершкове масло розтерти з цукровою пудрою, мигдальним борошном і цукром. Якщо у вас немає мигдального борошна, замініть його звичайним або подрібніть в блендері очищений мигдаль.
- Додати яйце і добре перемішати, потім всипати просіяне борошно і швидко замісити тісто. Довго вимішувати не варто, інакше воно буде жорстким. Загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник на 2 години.
- Поки тісто відпочиває, приготувати крем. Жовток добре розмішати з цукром і крохмалем. Молоко довести до кипіння, влити трохи в цукрово-жовткову суміш і швидко розмішати.
- Потім тонкою цівкою влити решту молока, не припиняючи перемішувати. Знову влити яєчно-молочну суміш в каструлю і поставити на середній вогонь. Варити до загустіння, постійно помішуючи, приблизно 2-3 хвилини. Готовий крем відразу ж перекласти в інший посуд, накрити харчовою плівкою і остудити.
- Охолоджене тісто викласти у форму для випічки і сформувати бортики. Наколоти виделкою, накрити аркушем паперу для випічки і насипати вантаж (сухий горох або квасолю). Випікати впродовж 12-20 хвилин при температурі 180 °С до золотистого кольору. Пісочний корж повністю остудити.
- На основу викласти заварний крем. Фрукти вимити, висушити, нарізати і викласти поверх крему разом з підготовленими ягодами.
Корисна порада
Щоб ягоди і фрукти не завітрились, візьміть прозоре желе для торта, приготуйте за інструкцією на упаковці і акуратно полийте ним начинку.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом "Наполеона" без випічки з заварним кремом, а також розповідали, як зробити тарт з чорницею і сливами.