Кавунова дієта

Оновлюємо гардероб

3 додатки до кави

Летимо на Міконос

Тести

Найдорожче

Як спекти тарт із заварним кремом та фруктами

Готуємо відкритий пиріг із мигдального тіста із заварним кремом, фруктами та ягодами

Сезон ягід і фруктів у розпалі, тому ніжний і дуже смачний тарт з заварним кремом стане ідеальним десертом на вашому столі. Для начинки підійдуть будь-які солодкі сезонні ягоди і фрукти. Вони будуть гарні як окремо, так і у вигляді асорті.

Фруктовий тарт із заварним кремом

Тарт з фруктовою начинкою
Тарт з фруктовою начинкою / Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 3 години

Калорійність:

  • 334 ккал на 100 г

Складові:

  • 200 г борошна
  • 125 г вершкового масла кімнатної температури
  • 85 г цукрової пудри
  • 25 г мигдального борошна
  • 1 яйце
  • дрібка солі

Читайте також:

Для начинки:

  • 250 мл молока
  • 60 г цукру
  • 1 жовток
  • 1 ст.л. з верхом кукурудзяного крохмалю
  • 500 г свіжих фруктів і ягід (слив, абрикосів, чорниці, суниці).

Дивіться відео, як спекти фруктову галету:

Спосіб приготування:

  1. Вершкове масло розтерти з цукровою пудрою, мигдальним борошном і цукром. Якщо у вас немає мигдального борошна, замініть його звичайним або подрібніть в блендері очищений мигдаль.
  2. Додати яйце і добре перемішати, потім всипати просіяне борошно і швидко замісити тісто. Довго вимішувати не варто, інакше воно буде жорстким. Загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник на 2 години.
  3. Поки тісто відпочиває, приготувати крем. Жовток добре розмішати з цукром і крохмалем. Молоко довести до кипіння, влити трохи в цукрово-жовткову суміш і швидко розмішати.
  4. Потім тонкою цівкою влити решту молока, не припиняючи перемішувати. Знову влити яєчно-молочну суміш в каструлю і поставити на середній вогонь. Варити до загустіння, постійно помішуючи, приблизно 2-3 хвилини. Готовий крем відразу ж перекласти в інший посуд, накрити харчовою плівкою і остудити.
  5. Охолоджене тісто викласти у форму для випічки і сформувати бортики. Наколоти виделкою, накрити аркушем паперу для випічки і насипати вантаж (сухий горох або квасолю). Випікати впродовж 12-20 хвилин при температурі 180 °С до золотистого кольору. Пісочний корж повністю остудити.
  6. На основу викласти заварний крем. Фрукти вимити, висушити, нарізати і викласти поверх крему разом з підготовленими ягодами.

Корисна порада

Щоб ягоди і фрукти не завітрились, візьміть прозоре желе для торта, приготуйте за інструкцією на упаковці і акуратно полийте ним начинку.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом "Наполеона" без випічки з заварним кремом, а також розповідали, як зробити тарт з чорницею і сливами.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
АКТУАЛОЧКА
Збираєшся на пікнік?
Де краще купувати продукти
Хочу дізнатись
Хронометраж
ОМКФ
дній
годин
хвилин
секунд
14 — 21 серпня
Програма фестиваля
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Навчитися керувати емоціями
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Як не згоріти на пляжі
Хакнути
Сольник зірки
МОГИЛЕВСЬКА
14 серпня / 20:00
5 головних концертів серпня
Обкладинка вересневого американського Vogue. Чи підтримуєте нові тенденції у моделінгу?
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Серпень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
1 - 7 серпня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Оренда VIP-яхти — ₴27 000/година
За що такі гроші?
Особистий досвід
Як швидко вакцинуватися від COVID-19
Дізнатися
Останній місяць літа стартував
10 речей, які треба встигнути зробити у серпні
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти