Головна Сьогодні

Салати на Різдво: ТОП-5 святкових рецептів

Смачні різдвяні салати з фото

Різдвяний салат
Різдвяний салат
Фото: Depositphotos

На Різдво обмежуватися традиційним набором святкових салатів зовсім не обов'язково. Адже будь-який салат – це чудова нагода проявити свою кулінарну фантазію.

Дивіться відео, як приготувати салат Кобб:

Салат з курячої печінки, авокадо і буряка

37_ls.1521485395_01
Салат з печінки і авокадо
Фото: depositphotos.com

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 2 невеликі буряки
  • 1 ст. л. рослинної олії
  • 400 г курячої печінки
  • 1 авокадо
  • трохи лимонного соку
  • 1 пакет салатного міксу

Для заправки:

  • сік одного невеликого лимона
  • 1 ст. л. бальзамічного оцту
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 1 ч. л. зернистої гірчиці
  • 1 ч. л. рідкого меду
  • сіль, мелений чорний перець

Спосіб приготування:

  1. Буряк помити і відварити в шкірці до м'якості. Остудити, почистити і нарізати скибочками.
  2. Курячу печінку промити, зачистити від плівок і зайвого жиру. Великі шматочки розрізати на дві-три частини. Нагріти олію в сковороді і обсмажити печінку з двох сторін до готовності.
  3. Авокадо очистити, видалити кісточку і нарізати скибочками. Скропити м'якоть лимонним соком, щоб вона не потемніла.
  4. Приготувати заправку, ретельно перемішавши всі інгредієнти.
  5. Перед подачею викласти на велике блюдо салатне листя. Зверху розкласти курячу печінку, скибочки авокадо і буряка, полити заправкою.

Святковий салат з курячим філе та овочами

71_ls.1544452317
Салат з курки та овочів
Фото: depositphotos.com

Час приготування:

  • 1.5 години

Інгредієнти:

  • 1-2 курячих філе
  • 75 мл соєвого соусу
  • 1 ст. л. меду
  • щіпка меленого імбиру
  • рослинна олія
  • 3 свіжих огірки
  • 1 банка консервованої кукурудзи
  • 200 г готової моркви по-корейськи
  • пучок салатного листя
  • кунжут – 1 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе наріжте і замаринуйте в суміші соєвого соусу, імбиру та меду. Залиште на годину.
  2. Потім дістаньте з маринаду і обсмажте на олії до готовності. Остудіть.
  3. Салат замочіть на півгодини в холодній воді, щоб прибрати гіркоту. Обсушіть і порвіть руками.
  4. Огірки помийте, за бажанням почистіть і наріжте кружальцями. Кунжут підсушіть в духовці або на сухій сковороді.
  5. З'єднайте всі інгредієнти в салатниці і полийте невеликою кількістю оливкової олії.

Пряний салат з тунцем та овочами

gettyimages-132020199_01
Салат з тунця і квасолі
Фото: Getty

Час приготування:

  • 20 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 банка червоної квасолі
  • 100 г салатного листя
  • 180 г консервованого тунця
  • 60 г каперсів або маслин
  • жменя помідорів черрі
  • 1 солодкий перець
  • 1 червона цибуля
  • 3 ст. л. оливкової олії
  • 2 ст. л. соєвого соусу
  • 4 ст. л. кунжуту
  • мелений перець

Спосіб приготування:

  1. Листя салату помийте і обсушіть, порвіть руками в миску.
  2. Солодкий перець очистіть від серцевини і насіння, наріжте смужками. Помідори черрі розріжте навпіл, очищену червону цибулю поріжте тонкими півкільцями. Подрібніть маслини або каперси.
  3. Додайте до зелені нарізані овочі, промиту квасолю і размятого виделкою тунця.
  4. Додайте мелений перець за смаком і заправте салат оливковою олією, змішаною з соєвим соусом.
  5. Посипте страву прогрітим на сухій сковороді кунжутом.

Салат "Цезар" з креветками

90_ls.1523354912
Салат з креветками
Фото: pixabay.com

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 150 г помідорів чері
  • 7-10 перепелиних яєць
  • 3 шматочки білого хліба або батона
  • 200 г королівських креветок
  • листя салату ромен
  • 2 ст.л. соєвого соусу
  • імбир свіжий
  • оливкова олія
  • 2 зубчики часнику
  • 50 г пармезану

Спосіб приготування:

  1. Приготувати часникову олію для грінок: видавити часник через прес і додати до нього 2 ст. л. оливкової олії.
  2. Хліб нарізати кубиками або тонкими скибочками. Підсмажити його на сковороді на часниковій олії до золотистого кольору.
  3. Зробити маринад для креветок. Натерти на тертці імбир і видавити 1 зубчик часнику. Влити соєвий соус. Додати креветки і дати їм настоятися протягом 10-15 хвилин.
  4. Розігріти сковорідку і відправити туди креветки. Полити зверху маринадом. Готувати, поки соус не закипить.
  5. Креветки перекласти на тарілку, а маринад проварити до загустіння. Це буде заправка до салату.
  6. На дно страви порвати листя салату, викласти зверху половинки томатів черрі, розрізані навпіл перепелині яйця, смажені креветки і грінки.
  7. Полити салат заправкою і посипати пластівцями пармезану.

Салат з лососем, апельсинами і авокадо

30_ls.1545761197
Салат з лососем і авокадо
Фото: depositphotos.com

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • апельсин – 1 шт.
  • сік лимона – 1 ч.л.
  • сіль, мелений чорний перець – за смаком
  • лосось слабосолений – 120 г
  • авокадо – 1 шт.
  • м'ята – за смаком
  • кріп – за смаком
  • зелень салатна – 100 г

Спосіб приготування:

  1. Натріть цедру одного апельсина на дрібній тертці, відкладіть в маленьку миску.
  2. У апельсина зріжте денце, поставте його на дошку і акуратно зріжте шкірку разом з білим шаром. Гострим ножем виріжте часточки м'якоті між плівок, зберігаючи сік.
  3. Перелийте апельсиновий сік в миску до цедри. Додайте лимонний сік, трохи посоліть і перемішайте.
  4. Наріжте лосось тонкими скибочками.
  5. Авокадо розріжте навпіл, видаліть кісточку й очистіть. Наріжте великими часточками.
  6. Крупно наріжте листочки м'яти і кропу та змішайте з салатним міксом. Полийте заправкою і викладіть на блюдо. Додайте скибочки лосося і авокадо, поперчіть.
  7. Відразу ж подавайте до столу (бо авокадо темніє).

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати 12 пісних страв. "Сьогодні" також ділилися рецептом різдвяного Львівського сирника.

Всі подробиці в спецтемі Новорічне меню: ідеї та рецепти страв

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти