Використовуйте якісний чорний шоколад – від цього повністю залежить смак майбутнього пирога.
Шоколадний пиріг без випічки
Інгредієнти:

- 500 г чорного шоколаду, розламаного на шматочки
- 125 г вершкового масла
- 100 г цукрового печива, розламаного на шматки
- 100 г сушеного інжиру, грубо нарізаного
- 50 г сушеної журавлини
- 50 г очищеного і обсмаженого фундука
- 50 г очищеного, обсмаженого і нарізаного мигдалю
- просіяна цукрова пудра (за бажанням)
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Змішати подрібнений шоколад і масло в мисці. Розтопити в мікрохвильовій печі або на водяній бані, час від часу помішуючи.
- Додати до шоколадної суміші печиво, сухофрукти і горіхи.
- Форму 18 х 23 см застелити пергаментним папером і вилити до неї шоколадну масу. Розрівняти поверхню силіконовою лопаткою.
- Накрити фольгою і поставити до холодильника на 4 години або на ніч.
- Перекласти пиріг на дошку догори дном і акуратно зняти пергамент. Розрізати на порційні шматки і за бажанням присипати цукровою пудрою.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати торт з печива з масляним кремом. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом японського чізкейка з сиру з шоколадним печивом. Крім цього, ми розповідали, як спекти горіхове печиво з мигдальними пелюстками.
Дивіться відео, як приготувати сметанник без випічки: