Вино зі знижкою до шашлику зараз можна знайти за тридцять гривень. Журналісти "Сегодня" з'ясували, чи безпечний такий алкоголь і чому він такий дешевий.
Українці від пропозиції заощадити не відмовляються. Але якісне вино не може коштувати 30-40 гривень, запевняє сомельє Євген Колчанов.
"Недобросовісні виробники додають ароматизатори хімічного складу, смакові добавки, можуть додавати спирт не виноградного походження, можливо, навіть технічний", – попереджає Колчанов.

У дешевому вини може бути більше цукру для приємного смаку і консерванти, щоб напій довше зберігався.
Уже візуально сомельє зауважує, що акційне вино світліше, ніж в пляшці. І його смак насиченіший. На упаковці акційного вина виробник чесно вказує, що використовував виноматеріал неповного бродіння.
Штучні компоненти у вині, посилені спиртом, – справжня бомба для печінки і підшлункової, застерігає імунолог Борис Скачко.
"У червоних винах найчастіше вживають барвник азерубін, а це канцероген, який може бути передумовою онкології – раку шлунка, стравоходу, порожнини рота", – говорить Скачко.
Імунолог радить вибирати сухі вина – в них немає цукру, а значить, хоча б на один шкідливий компонент менше.
Читайте також:
- У бельгійській церкві пастор відкрив паб
- В Одесі в підпільному цеху розливали брендовий алкоголь
- У Львові на подружню пару напали з ножем
- Травневі свята: поради тренера, як відсвяткувати і зберегти фігуру
- Дослідження: літр пива знімає біль краще, ніж парацетамол
- Правильний відпочинок: ТОП-4 звички вихідного дня, які заважають виспатися