Дослідники з Університету Колорадо виявили, що піролохінолінхінон (PQQ), запобігав прогресуванню неалкогольної жирової хвороби печінки у мишей, чиї матері харчувалися жирними продуктами. PQQ – це антиоксидант, що міститься в грудному молоці, ківі, петрушці, папайї і селері.
Вчені годували вагітних мишей жирними продуктами, типовими для Західної дієти, і стежили за здоров'ям дитинчат цих тварин.
Фахівці встановили: дитинчата таких мишей важили на 56% більше в порівнянні з дитинчатами мишей з контрольної групи.
Також дослідники помітили у мишенят, матері яких харчувалися жирною їжею, зміни в бактеріальному складі кишечника, пов'язані з неалкогольним стеатогепатитом – одній зі стадій неалкогольної жирової хвороби печінки.
Деяким вагітним мишам, які харчувалися жирними продуктами, вчені дали PQQ. Фахівці з'ясували, що PQQ рятував мишенят від змін в бактеріальному складі кишечника. Крім того, маса тіла у дитинчат мишей, які отримували PQQ, була менше, ніж у тих, чиїм матерям не давали PQQ.
Читайте також:
- Світ за межами нашої галактики існує – доведено
- Вічна молодість можлива. Перші досліди на людях це довели
- Вчені довели, що Земля пережила вогненний апокаліпсис
- Названо ідеальний зріст для людини
- Чому не можна відмовлятися від алкоголю: несподівана відповідь вчених
- Вбиває печінку: виявлена серйозна небезпека популярної заправки для салату