Нарештінастав тойсамий час, колиогірків іпомідорівнаприлавках( азначить, іу насвхолодильнику)стільки, щоне встигаєшготуватисалати.У Київській областівлипнінавітьперіодично влаштовують"Деньтоматуіогірка- корнішона " , показуючикращі досягненняз вирощуванняцих овочів .Але от тількиоднимисалатамиситий не будеш , та йнабридаєтакаодноманітність.Тому мивирішили запропонувативамприготуватименшзвичні , але вкрайцікаві стравиз огірківі помідорів , які приємноздивуютьвашихблизьких.
ОГІРКОВО-ЛАЙМОВЕ МОРОЗИВО
Інгредієнти(8порцій)
Огіроквеликий1 шт.
Цукровийсироп1скл.
Сіклайма1/3скл.
Очищенийнатертийімбир1 ч.Л.
Приготування( 10 хв. )
Огірокочищаємовід шкірки.У блендеріперетворюємовпюресумішогірка,звичайного цукровогосиропу ( варитьсяз розрахунку 1до 1),сокулаймаітертогоімбиру.Проціджуємочерез дрібнесито,після чогорозподіляємопо формахдляморозива,вставляємопалички ( можна обійтися ібезних ) ізаморожуємодо твердого стану( мінімум 6годин).
ЯЙЦЯ, ЗАПЕЧЕНІ В ПОМІДОРАХ
Інгредієнти(4 порції)
Великіпомідори4 шт.
Свіжі абозамороженізернакукурудзи1/2 ст.
Яйця4 шт.
Зелену цибулю2 ч . Л.
Тертий сир( пармезанабо інший)1/4 ст.
Сіль , перець за смаком
Приготування(1 година)
Розігріваємодуховкудо 180градусів.Формудлявипіканнязастилаєпергаментом.Зрізаємоверхівку зкожного помідора , ложкоюакуратновидаляємонутрощі,намагаючись не пошкодитистінки . Викладаємоу формупомідори,солимо іперчимо,вкоженкладемопорціюкукурудзи , окремозбиваємояйця ззеленою цибулею,сіллю іперцем.Виливаємосуміш упомідори,зверху посипаємотертим сиром.Випікаємовід45 до 50хвилин.Подаємопомідоритеплими,зпідсмаженим хлібом .
ХОЛОДНИЙ СУП З ОГІРКОМ, БАЗИЛІКОМ І М'ЯТОЮ
Інгредієнти(4 порції)
Сметана1 ст.
Свіжийбазилік1/2 ст.
Свіжам'ята1/2 ст.
нарізаний
зелена цибуля1/4 ст.
Вода1 ст.
Огіроквеликий1 шт.
Лимонний сік1 ст.л .
Гострийсоус ( табаскоабо інший)1/2 ст.л .
Сіль за смаком
Приготування(15 хв. )
Огірокочищаємовід шкірки,видаляємо насіння , нарізаємо .У блендерізбиваємовпюресметану,базилік,м'яту,зелений лук іводу.Додаємоогірок іще трохизбиваємо.Змішуємолимонний сікі гострийсоус, приправляемсіллю , додаємовсуп.Залишаємо йогоохолоджуватисяна 3години.Кращеподаватисупдо столувтой же день,коливін був приготовлений .
ТОМАТНИЙ САЛАТ З РІКОТТОЮ
Інгредієнти( 4 порції
Черствий хліб250 г
Помідор900 г
Червона цибуля1/2шт.
Червонийвинний оцет3 ст.л .
Оливкова олія2 ст.л .
Рикотта400 г
Листя базиліка1скл.
Сіль, меленийперець за смаком
Приготування(1 година)
Хліб,якийполежав1-2 дні іпідсох , нарізаємодрібнимикубиками,помідори -часточками.Такожтонконарізаємо цибулю.Розігріваємодуховкудо 190градусів.Хлібвикладаємона декорівним шаром,запікаємо досухого стануізолотистої скоринки(близько 20хвилин).У мисцізмішуємопомідори, цибулю , оцет , масло,сіль і перець.Додаємотуди жпідсмажений хлібі листя базиліка(великітребапорвати ) , перемішуємо .Даємопостояти20-30 хвилин,щоб хлібввібраввсебе рідину .Розкладаємосалатпотарілках, зверхупосипаємотертимсиром Рікотта .