Іноді жінки в прагненні схуднути відмовляються від корисних продуктів – мовляв, "вони повнять".
Крупи виключно корисні для здоров'я. Насамперед, наявністю клітковини, яка очищає шлунково-кишковий тракт, стимулює його діяльність, виводить з організму холестерин і зайвий жир. Щоб крупи приносили користь, треба навчитися їх правильно готувати, передає myjane.ru.
Властивості різних круп

Якщо ви хочете, щоб страви з круп не повний, а навпаки, сприяли схудненню, вживайте тільки каші з цільного, недробленого зерна.
Рис
Рис активно виводить з організму солі і зайву рідину. Він м'яко обволікає стінки шлунково-кишкового тракту, тому корисний для людей, які страждають захворюваннями стравоходу, шлунка, кишечника.
Найбільша кількість корисних речовин міститься в нешліфованих коричневих сортах. На другому місці – пропарений рис, який відрізняється світло-жовтуватим відтінком. На третьому місці – білий шліфований рис.
Існує також чорний ("дикий") рис темного кольору. Його живильна цінність – найвища. Проте в наших магазинах він практично не зустрічається.
Гречка
Білок гречки по своїй якості наближається до білків тваринного походження, тому він є повноцінною заміною м'ясу.
У гречці міститься речовина рутин, яке також сприяє виведенню зайвої рідини з організму. До того ж ця крупа перетравлюється набагато повільніше, ніж інші зернові, тому вона дає більш тривале почуття ситості.
Перловка
Виробляється з ячменю. Містить велику кількість корисних вітамінів і мікроелементів.
Перловка потребує більш тривалої попередньої обробці в порівнянні з іншими крупами. Зате якщо правила її приготування дотримані, смак може бути відмінною.
Пшоно
Ця крупа перешкоджає утворенню бляшок холестеринів і також сприяє очищенню організму від шлаків і токсинів. До складу пшона входять ліпотропні речовини, які допомагають виводити жир з нашого організму.
Чим заправляти кашу
Її можна заправляти молоком, вершками, йогуртом, сиром, бринзою – але тільки в невеликій кількості, лише для смаку. Або замість цього можна додати трохи меду, сиропу шипшини.
Чудова добавка – сухофрукти. Це смачно і корисно. Добре сполосніть курагу, родзинки, чорнослив, фініки, нашаткуйте їх і додайте до каші. Сухофрукти містять велику кількість мікроелементів, до того ж вони стимулюють діяльність шлунково-кишкового тракту і запобігають запорам.