Вранці, коли ми в поспіху робимо бутерброди, дуже недоречно трапляється, що вершкове масло застигло в холодильнику до кам'яного стану.
Відрізати шматочок замерзлого масла і намазати його на хліб майже неможливо, залишається хіба що шкребти або чекати, коли масло відтане.
Якщо у вас немає часу і бажання чекати, візьміть тертку для сиру або дрібну тертку для овочів і просто потріть брусок масла над скибкою хліба або тарілкою каші.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
До речі, вершкове масло можна зберігати і без холодильника. Для цього необхідно взяти літрову або півторалітрову банку, налити в неї холодну кип'ячену воду і додати сіль з розрахунку одна столова ложка з гіркою солі на літр води. Порізати масло на невеликі шматки і помістити шматочки у воду, закрити банку пластмасовою кришкою.
У солоній воді масло зберігати можна до десяти днів. Навіть у найсильнішу спеку масло в воді не розтане і не зіпсується. Таким нехитрим способом зберігали вершкове масло наші бабусі, коли холодильники були великим дефіцитом. Банку з солоною водою масло можна брати з собою в похід і в далекі поїздки.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як вибрати вершкове масло в Україні. Ми також розповідали, чим корисний цей продукт.
Дивіться відео, як приготувати смачну домашню бринзу: