Головна Сьогодні

10 шкідливих перекусів, про які потрібно забути

Деякі продукти краще не використовувати для перекушування між основними прийомами їжі

Невеликі перекушування між основними прийомами їжі дозволяють на деякий час втамувати голод, що дуже зручно, особливо в робочий час. Дізнайтеся про десять найшкідливіших перекусів, про які найкраще забути, пише likar.info.

1. Ковбасні вироби

У сучасних ковбасних виробах досить важко знайти справжнє м'ясо. В основному в цих продуктах міститься тваринний жир, соя і шкідливі харчові добавки, такі як нітрит натрію, який сприяє розвиткові злоякісних захворювань.

2. Сухі сніданки

Це абсолютно даремна їжа, оскільки сухі сніданки практично не містять корисних компонентів. Сухі сніданки створюються шляхом екструзії – перетворення цукру і борошна в одну масу, з якої потім роблять пластівці.

3. Промислові сухофрукти

Перед потраплянням на прилавки сухофрукти обробляють в кислотах і лугах, а потім вимочують у цукровому сиропі. Якщо ви дуже любите сухофрукти, то краще готувати їх самостійно.

4. Каші швидкого готування

Швидкі каші краще повністю прибрати зі свого раціону харчування. При обробці зернових культур змінюється їх структура. Складні вуглеводи перетворюються на крохмаль, який шкодить вашій фігурі. Крім того, в каші швидкого приготування додають цукор, що тільки збільшує їх калорійність.

5. Сухарики та картопляні чіпси

Сухарики та чіпси – популярна закуска до пива, про шкоду якої чули багато. Як правило, ці продукти готуються на дешевій рослинній олії, а ще вони містять велику кількість підсилювачів смаку, ароматизаторів та консервантів.

6. Солодкі сирки

Здавалося б, чим такий поганий солодкий сирок. Мало кому відомо, що такі сирки в основному складаються не з сиру, а з цукру, рослинних жирів, барвників і підсилювачів смаку. Від такого перекусу краще триматися подалі.

7. Мюслі

Міф про користь мюслі давно розвінчаний. Як правило, при виробництві мюслі використовують перероблену сировину, яка в основному складається з простих вуглеводів. До того ж, в мюслі часто додають цукати, що містять безліч шкідливих харчових добавок.

8. Соки в пакетах

Соки в пакетах готуються з фруктового концентрату, який розбавляється з великою кількістю цукру і лимонною кислотою. Крім того, у відновлених соках можуть міститися ароматизатори та консерванти.

9. Пампушки і тісто з фритюру

Прожарюючись в олії, пончики вбирають в себе велику кількість шкідливого жиру, що збільшує ризик розвитку атеросклерозу і серцевих захворювань. У середньому 1 пончик містить близько 300 ккал. Регулярне їх вживання дуже швидко позначиться на вашій фігурі.

10. Плавлений сир

Варто мати на увазі, що всі плавлені сири готуються з сирних відходів, які не підлягають продажу. При термообробці сир втрачає майже всі свої корисні якості, перетворюючись на суцільний жир.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти