Навіть найкорисніші продукти при поєднанні можуть завдати шкоди вашому здоров'ю, повідомляє likar.info.
Фрукти з будь-якою іншою їжею
Запам'ятайте: фрукти потрібно їсти окремо! Вся справа в тому, що вони швидко перетравлюються в шлунку. Однак якщо вживати фрукти з їжею або після їди, то вони можуть надовго затриматися в шлунку, що призводить до ферментації, здатної зашкодити стінці шлунково-кишкового тракту.

Крохмалисті вуглеводи і м'ясо
Хто не любить картоплю з м'ясом! Але ви повинні знати, що таке поєднання вкрай погано переносить наш організм. А вся причина в тому, що крохмалисті продукти в шлунку ферментують, а білкові – гниють. Таким чином, після такої їжі людина починає відчувати здуття аж до появи кольок. Кращим варіантом буде замінити картоплю спаржею або іншими овочами.
Йогурт і фрукти
Більшість виробників йогурту додають в ці кисломолочні продукти фрукти. Так вони стають набагато смачніші. Але ви повинні знати, що бактерії, що входять до складу йогурту, можуть вступати в реакції з фруктозою, що призводить до появи токсичних речовин. Так збільшується ймовірність розвитку простудних і алергічних захворювань.
Зелений чай з молоком
Поєднувати зелений чай з молоком небажано, оскільки молочні компоненти нівелюють корисні властивості зеленого чаю. Більш того, молочний білок може зробити зелений чай складним для засвоєння. Найкраще пити зелений чай з лимоном.
Вино з десертом
Вино краще ніколи не закушувати тістечками, цукерками і фруктами. Вся справа в тому, що алкоголь збільшує вироблення інсуліну в організмі. Якщо в цей час вживати прості цукри, то вони будуть перетворюватися в жири. Найкраще вино вживати з продуктами, що володіють низьким глікемічним індексом, тим же сиром з цвіллю, як це роблять французи.
Кава і хліб
Розчинна (або заварна) кава з бутербродами – стандартний сніданок і перекус для багатьох офісних працівників. Насправді, шкоди від такого поєднання немає, але кава перешкоджає засвоєнню вітамінів групи В, які у великій кількості містяться в хлібі.
Творог з варенням або джемом
Сам по собі творог не дуже смачний, особливо нежирні його сорти. Щоб зробити його смачнішим, багато хто воліє додати в нього варення або джем. Врахуйте, що після таких ласощів у вас, швидше за все, почнеться здуття і виникнуть неприємні відчуття в шлунку.
Мед і гарячі напої
Ніколи не додавайте мед в гарячий чай або будь-який інший напій, чия температура вище 40 градусів. При такій температурі мед втрачає всі свої корисні властивості. Більш того, при нагріванні в меді утворюються токсичні речовини, тому його краще їсти завжди вприкуску.
Морозиво і газована вода
Це одне з найбільш шкідливих сполучень, які тільки можна придумати. На жаль, наші діти часто вживають ці продукти разом. При вживанні морозива і газованої води виникають сильне здуття і важкість у животі, які тривають годинами. Щоб уникнути таких наслідків, лікарі радять після морозива пити звичайну воду, в крайньому випадку – чай або каву, але не газовану воду.
Каша з цукром
Ви сильно здивуєтесь, але кашу краще їсти без цукру. Так, при додаванні цукру в кашу, ви різко збільшите рівень глюкози в крові. Крохмаль, що міститься в крупах, і без того перетворюється в прості цукри, а до того ж ви ще й заправляєте їх цукром. А це вже ударна доза цукру, яка змусить вашу підшлункову неабияк потрудитися.