"Повільно приготоване, просте і на подив корисне, це м'ясне рагу неодмінно порадує вас своїм смаком", – говорить "Голий кухар".
Печеня з яловичини від Джеймі Олівера
Складові:

- 500 г яловичини для тушкування
- 500 мл темного пива або елю
- 3 свіжих або сушених лаврових листки
- 2 стебла селери
- 2 моркви
- 2 ріпчасті цибулі
- 1 ст.л. борошна
- 400 г консервованих помідорів
- сіль, перець чорний мелений
- оливкова олія
Рецепт приготування:
- Якщо ви буде готувати м'ясо в духовці, розігрійте її до 180 °С.
- Очистіть цибулю і моркву, грубо наріжте їх разом із селерою.
- Нагрійте 2 столові ложки масла в каструлі на середньому вогні, додайте всі овочі і лаврове листя. Смажте протягом 10 хвилин.
- Додайте нарізану кубиками яловичину і борошно, потім влийте пиво і помідори, розчавивши їх спинкою ложки. Добре перемішайте, потім приправте сіллю і перцем.
- Доведіть до кипіння, накрийте кришкою і готуйте на повільному вогні або в духовці протягом 3 годин, поки м'ясо не стане дуже м'яким. Зніміть кришку в останні півгодини приготування.
- Видаліть лаврове листя перед подачею, потім спробуйте і додайте ще трохи спецій, якщо це необхідно.
Порада: Таку страву можна приготувати в мультиварці. Час гасіння залежить від якості м'яса, тому перевірте готовність вже через 2 години.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати ідеальний стейк з яловичини. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом тефтелей з яловичини в пряному томатному соусі. Крім цього, ми писали, кяк приготувати печеню з яловичини по-ірландськи.
Дивіться відео, як приготувати яловичину по-бургундські за рецептом Григорія Германа: