Головна Сьогодні

Печеня з яловичини з пивом: рецепт Джеймі Олівера

Ситний рецепт тушкованого м'яса від британського шефа

"Повільно приготоване, просте і на подив корисне, це м'ясне рагу неодмінно порадує вас своїм смаком", – говорить "Голий кухар".

Печеня з яловичини від Джеймі Олівера

Складові:

  • 500 г яловичини для тушкування
  • 500 мл темного пива або елю
  • 3 свіжих або сушених лаврових листки
  • 2 стебла селери
  • 2 моркви
  • 2 ріпчасті цибулі
  • 1 ст.л. борошна
  • 400 г консервованих помідорів
  • сіль, перець чорний мелений
  • оливкова олія

Рецепт приготування:

  1. Якщо ви буде готувати м'ясо в духовці, розігрійте її до 180 °С.
  2. Очистіть цибулю і моркву, грубо наріжте їх разом із селерою.
  3. Нагрійте 2 столові ложки масла в каструлі на середньому вогні, додайте всі овочі і лаврове листя. Смажте протягом 10 хвилин.
  4. Додайте нарізану кубиками яловичину і борошно, потім влийте пиво і помідори, розчавивши їх спинкою ложки. Добре перемішайте, потім приправте сіллю і перцем.
  5. Доведіть до кипіння, накрийте кришкою і готуйте на повільному вогні або в духовці протягом 3 годин, поки м'ясо не стане дуже м'яким. Зніміть кришку в останні півгодини приготування.
  6. Видаліть лаврове листя перед подачею, потім спробуйте і додайте ще трохи спецій, якщо це необхідно.

Порада: Таку страву можна приготувати в мультиварці. Час гасіння залежить від якості м'яса, тому перевірте готовність вже через 2 години.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати ідеальний стейк з яловичини. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом тефтелей з яловичини в пряному томатному соусі. Крім цього, ми писали, кяк приготувати печеню з яловичини по-ірландськи.

Дивіться відео, як приготувати яловичину по-бургундські за рецептом Григорія Германа:

Всі подробиці в спецтемі Осіннє меню

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти