"Гранат може здатися дивним інгредієнтом, але він надає печені з курки і томатів приголомшливий смак", – говорить Джеймі Олівер.
Печеня з курки з гранатом
Складові:

- 1-2 столові ложки оливкової олії
- 1 курча вищого сорту, оброблений
- 1 чайна ложка паприки
- 2 цибулини, нарізані
- 4 зубчики часнику, дрібно нарізаних
- 1 червоний чилі, дрібно нарізаний
- 2 ст. л. свіжої кінзи плюс для рису
- 300 мл томатної пасати
- 4 столові ложки гранатового соусу (такого, як наршараб)
- приблизно 200 мл гранатового соку
- відварений рис
- насіння граната
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Нагріти олію в сковороді на середньому вогні. Приправити курку сіллю, перцем і паприкою, потім підрум'янити в гарячій олії протягом 7-8 хвилин. Перекласти на тарілку і відставити убік.
- В ту ж сковороду додати цибулю і трохи олії. Добре перемішати і смажити на слабкому вогні протягом 15 хвилин, поки цибуля не стане м'якою. Додати часник, перець чилі і кінзу за 5 хвилин до готовності.
- Додати пасат (італійський томатний соус), гранатовий соус і сік граната, добре приправити і довести до кипіння.
- Повернути курку в каструлю і накрити кришкою. Готувати на повільному вогні протягом 30 хвилин.
- Перемішати рис з кінзою, потім помістити зверху курку і посипати насінням граната.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати курячий рулет з морквою. Сайт "Сегодня" також розповідав, як приготувати чахохбілі з курки. Ми також ділилися рецептом ідеальної запеченої курки від колишнього королівського шеф-кухаря.
Дивіться відео, як приготувати хрустку курку по-китайськи: