Різдвяний піст 2019-2020 розпочався 28 листопада і закінчиться 6 січня. У цей час не можна їсти м'ясо, молочні продукти і яйця.
Дивіться відео, як приготувати маринований сир тофу:

Ми пропонуємо приготувати смачний салат з соєвого сиру тофу з молодою морквою і ароматною апельсинової заправкою.

Салат з тофу з морквою і апельсинами
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 38 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 500 г твердого тофу
- 10-12 дрібних солодких морквин
- 3-4 зубчики часнику
- 1 ч. л. кумина
- 2 ст. л. оливкового масла
- 1 ст. л. пелюсток мигдалю
- Сіль
Для заправки:
- Сік 1 апельсина
- Сік 1/2 лимона
- 1 ч .л. гострої гірчиці
- 2 ч. л. свіжого тертого імбиру
- 3 ст. л. апельсинового конфітюру або меду
- 1/2 ч. л. пластівців сушеного перцю чилі
- Салатні листя для подачі
Спосіб приготування:
- Морква вимити, почистити, нарізати брусочками. Обсмажувати на сковороді з ложкою оливкової олії протягом 2-3 хвилин. Потім додати кумін і розрізаний навпіл часник, посолити і готувати ще 2-3 хвилини. Відставити моркву в тепле місце.
- Окремо обсмажити на сухій сковороді до золотистого кольору пластівці мигдалю.
- Приготувати заправку. У невеликій сковороді або сотейнику довести до кипіння апельсиновий і лимонний сік, додати тертий імбир, зменшити вогонь. Потім додати гірчицю, апельсиновий конфітюр, пластівці чилі і ретельно перемішати. Готувати на маленькому вогні до загусання 4-5 хвилин.
- Тофу розрізати на прямокутні шматочки товщиною 1 см. Змастити оливковою олією і обсмажити на добре розігрітій сухій сковороді до рум'яності з обох сторін.
Як подавати салат
Викласти обсмажені тофу і моркву на тарілку з салатом, полити соусом і прикрасити обсмаженим мигдалем.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, що можна приготувати на сніданок з тофу . "Сьогодні" також розповідали, як приготувати корисний перекус з тофу .