Головна Сьогодні

Як приготувати в'ялене м'ясо в домашніх умовах

Рецепт в'яленого м'яса в домашніх умовах

М'ясо, в'ялене в домашніх умовах – відмінний перекус, який зручно брати з собою в дорогу або на пікнік. Це чудова закуска, яка може стати складовою гастрономічного подарунка .

Дивіться відео, як приготувати домашні копченості:

В'ялене м'ясо в домашніх умовах: рецепт

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Калорійність:

  • 252 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 500 г хорошої яловичини
  • 16-18 г нітритної солі
  • 3 ст.л. гранатового соусу
  • 1.5 ч.л. меду
  • 1.5 ч.л. негострої гірчиці
  • Сіль, перець
  • Сухі трави
  • Оливкова олія

Спосіб приготування:

  1. М'ясо помити і нарізати скибочками завтовшки близько сантиметра.
  2. Змішати з нітритною сіллю і всіма інгредієнтами для маринаду. Залишити на кілька годин, бажано на ніч.
  3. Потім розкласти шматочки яловичини в сушарці і сушити до стану чіпсів.

Що таке нітритна сіль

Нітритна сіль – це суміш нітриту натрію з очищеної кухонною сіллю. Самий видимий результат її роботи – це збереження "м'ясного" кольору продукту при термообробці.

Нітритна сіль здатна пригнічувати ріст хвороботворних бактерій, які можуть стати причиною важких отруєнь від ботулотоксину чи ботулізму.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати карпачо в домашніх умовах .

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти