Варення з огірків – не дивуйтеся, це можливо! Як приготувати джем, що нагадує за смаком екзотичні фрукти, показав телеведучий Сергій Лівадний.
Варення з огірків
Інгредієнти:

• дрібні огірки
• капуста
• вода
• сіль
• 500 г цукру
• сік 1 апельсина
• 10 г сушеного імбиру
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
1. Неймовірно, для варення з огірків нам знадобиться капуста, точніше, кілька її листків. Візьміть емальовану каструлю і викладіть на дно листя капусти. Зверху покладіть маленькі огірки, краще корнішони. Покладіть зверху ще один шар капустяного листя.
2. Залийте солоною водою (пропорції неважливі), накрийте кришкою і залиште на деякий час.
3. У 2 склянках води розчиніть 500 г цукру, додайте свіжовичавлений сік 1 апельсина і 10 г сушеного імбиру.
4. Коли огірки поміняють колір і почнуть нагадувати малосольні, розріжте їх на дрібні шматочки і засипте в банку. Залийте сиропом, накрийте кришкою, закатайте і простерилізуйте.
5. Зберігайте в сухому прохолодному місці. Варення з огірків буде готове до вживання через 6 місяців.
Нагадаємо, раніше ми писали, як легко вийняти кісточки з ягід і фруктів. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом варення із соснових шишок. Крім цього, ми розповідали, яке варення містить найбільше вітамінів.
Дивіться відео про переваги та недоліки домашнього і магазинного варення: