Сирники – традиційний сніданок для багатьох українців. Але оригінальний спосіб приготування допоможе по-новому поглянути на це страву.
Якщо запекти сирники в ароматному сметанному соусі, вони будуть особливо соковитими і ніжними, адже солодка заливка в процесі приготування перетворюється на чудовий крем. Сметану бажано використовувати жирну, інакше соус під час приготування розшарується.
Запечені сирники в сметані
![](https://cdn.segodnya.ua/images/main/icons-siri.png)
![Сирники в сметанному соусі Сирники в сметанному соусі](https://cdn.segodnya.ua/i/original/media/image/5f1/81a/7ed/5f181a7eda407.jpg.webp)
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 200 ккал на 100 г
Інгредієнти:
Для сирників: ⠀
- 500 г сиру
- 2 яйця
- 2-3 ст. л. цукру
- 150 г борошна (можна рисового або кукурудзяного)
- Дрібка солі
![Кулінарний експерт Тетяна Литвинова](https://cdn.segodnya.ua/i/image_100x100/media/image/5f0/239/32a/5f023932ac0e8.jpg.webp)
Для соусу:
- 300 мл домашньої сметани
- 50 г цукру або пудри
- Щіпка ваніліну
Дивіться відео, як зробити дієтичні сирники:
Спосіб приготування:
- Розігрійте духовку до 180 °С.
- Змішайте сир, яйця і 50 г борошна. Додайте цукор і сіль за смаком. Замісіть липке тісто.
- Сформуйте сирники і обваляйте їх у борошні. Обсмажте на розігрітій сковороді з олією до золотистого кольору з обох боків.
- Сметану, цукор і ванілін змішайте в мисці.
- Обсмажені сирники викладіть в скляну форму для випікання. Залийте їх сметанним соусом і запікайте в духовці 5-10 хвилин.
Як подавати запечені сирники
Подавайте на стіл гарячими. Ви можете доповнити сирники ягодами, лимонною цедрою, варенням, цукровою пудрою або медом.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом тушкованих сирників від Лілії Ребрик.