Гарний настрій з ранку – це запорука успішного дня. Щоб зробити свій ранок добрим, досить просто приготувати смачний і корисний сніданок.
Солодкі сирники – це блюдо подобається навіть тим, хто не любить сир, тим більше, що рецептів цього блюда існує маса. До столу сирники можна подавати разом зі сметаною, варенням, згущеним молоком, фруктами, ягодами і горішками.
Сирники: рецепт класичний
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- 500 г сиру
- 2 ст.л. цукру
- Дрібка солі
- 1 пакетик ванільного цукру
- 2 яйця
- 2 ст.л. борошна + для обвалювання
Спосіб приготування:
- Розтерти сир з цукром і ваніліном. Додати яйця, сіль, борошно і перемішати.
- Сформувати 10 невеликих кульок. Обваляти їх у борошні.
- Розігріти сковороду з невеликою кількістю рослинного масла. Викласти кульки на невеликій відстані один від одного, злегка притискаючи зверху долонею. Обсмажити до золотистого кольору з двох сторін.
Дивіться відео, як приготувати дієтичні сирники: рецепт пп:
Сирники: рецепт в духовці
Час приготування:
- 1 година
Інгредієнти:
- 500 г м'якого сиру
- 2 яйця
- 3 ст.л. цукру
- 4 ст.л. борошна
- 1/2 ч.л. розпушувача
- 1/2 ч.л. ванільного цукру
- Дрібка солі
- Жменю родзинок, сушеної вишні, свіжих ягід або заморожених ягід – за бажанням
Спосіб приготування:
- Розігрійте духовку до 180 ºC.
- Розітріть яйця разом з цукром і ваніллю.
- Додайте сир, борошно, сіль і розпушувач і добре перемішайте. За бажанням додайте сухофрукти або ягоди, акуратно розмішайте.
- Форму для маффінів на 12 штук змастіть маслом і викладіть сирне тісто.
- Випікайте в розігрітій духовці протягом 35-40 хвилин або поки середина не пропечеться, а сирники не підрум'яняться.
- Перед подачею сирники остудити і вийняти з формочок.
Сирники пишні: рецепт
Час приготування:
- 40 хвилин
Інгредієнти:
- 450 г сиру
- 2 яйця
- 1/2 ч.л солі
- 3 ст.л цукру
- 1 ч.л ванільного цукру
- 100 г борошна
- 1 ч.л розпушувача
- 1/2 склянки темного родзинок
- Рослинна олія – для обсмажування
Спосіб приготування:
- Замочити в гарячій воді родзинки на 10 хвилин, промити холодною водою і віджати.
- Сир розім'яти виделкою. Додати яйця, сіль і цукор, ванільний цукор і родзинки. Перемішати.
- Змішати борошно з розпушувачем і просіяти в миску з сирною масою, перемішати.
- На робочу поверхню насипати приблизно третину склянки борошна.
- Руками сформувати з сирної маси круглі сирники і обваляти їх у борошні.
- Розігріти олію, зменшити вогонь до середнього і посмажити з двох боків до рум'яного кольору.
- Покласти сирники на паперовий рушник, щоб вбрався зайвий жир.
Сирники: рецепт без яєць
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- Сир – 450 г
- Борошно
- Дуже стиглий і солодкий банан – 1 шт.
- Замінник цукру – за бажанням і за смаком
- Рослинна олія – для смаження
Спосіб приготування:
- Банан збити блендером або розтерти виделкою.
- Змішати з іншими інгредієнтами і сформувати сирники. Муки додати стільки, скільки візьме тісто – щоб можна було зліпити "колобки" з сирної маси.
- Злегка обваляти заготовки в борошні. Обсмажити з двох боків до рум'яної скоринки на олії.
- Подавати сирники разом з варенням, сметаною або медом.
Сирники: рецепт з манкою
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- 600 г сиру (9%) або сирних сирків
- 100 г родзинок
- 1 ст.л. сметани
- 1 жовток
- 1 ч.л. солі (без верху)
- 5 ст.л. цукру
- 1,5 ст.л. манки
- Борошно або манка – для обвалювання
- Ванілін
Спосіб приготування:
- Сир змішайте з сіллю і цукром, додайте ванілін. Додайте сметану і попередньо замочений ізюм.
- Додайте жовток, потім манку. Добре перемішайте і сформуйте кульки.
- Обваляйте кульки в борошні (або манки), злегка сплющуючи їх. Повинні вийти акуратні, щільні сирники.
- Розігрійте в сковороді трохи олії. Смажте сирники з двох сторін на середньому вогні до золотистої скоринки.
Сирники: рецепт без борошна
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- Сир 5% – 300 г
- Цукор – 1 ст.л.
- Ванільний цукор – 10 г
- Яйце – 1 шт.
- Манна крупа, рисове борошно або кукурудзяний крохмаль – 1 ст.л. + Для панірування
- Сіль за смаком
Спосіб приготування:
- У сир додати манну крупу і яйце, добре перетерти сир і залишити його хвилин на 10-20, щоб манка набухла. Тим часом можна добре промити і просушити родзинки.
- Додати в сирне тісто цукор, ванільний цукор і родзинки, все добре перемішати.
- Руками сформувати невеликі сирні кульки, зробити з них шайбочки висотою 1,5-2 см і обваляти в манній крупі.
- Смажити сирники на суміші рослинного і вершкового масел на середньому вогні до утворення рум'яної скоринки.
- Подавати з варенням або фруктами, вершками або сметаною.
Сирники: рецепт простий
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- 500 г сиру
- 1,5-2 ст. л. цукру
- 1-2 ст. л. борошна
- 2 яйця
Спосіб приготування:
- Перебити сир в блендері до однорідної маси.
- Додайте інші продукти і все добре перемішайте. Важливо, щоб було достатньо пшеничного борошна, тому що під час приготування сирники можуть втратити свою форму. Але не переборщіть, інакше сирники будуть дуже "забиті" і несмачні.
- Обсмажте сирники на вершковому маслі по кілька хвилин з кожного боку.
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити сирники з маком . "Сьогодні" також ділилися рецептом сирників з рисовим борошном .