Головна Сьогодні

Що приготувати на сніданок: рецепти сирників на будь-який смак

Кращі рецепти сирників з фото

Гарний настрій з ранку – це запорука успішного дня. Щоб зробити свій ранок добрим, досить просто приготувати смачний і корисний сніданок.

Солодкі сирники – це блюдо подобається навіть тим, хто не любить сир, тим більше, що рецептів цього блюда існує маса. До столу сирники можна подавати разом зі сметаною, варенням, згущеним молоком, фруктами, ягодами і горішками.

Сирники: рецепт класичний

Сирники з сиру
Сирники з сиру
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 500 г сиру
  • 2 ст.л. цукру
  • Дрібка солі
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 2 яйця
  • 2 ст.л. борошна + для обвалювання

Спосіб приготування:

  1. Розтерти сир з цукром і ваніліном. Додати яйця, сіль, борошно і перемішати.
  2. Сформувати 10 невеликих кульок. Обваляти їх у борошні.
  3. Розігріти сковороду з невеликою кількістю рослинного масла. Викласти кульки на невеликій відстані один від одного, злегка притискаючи зверху долонею. Обсмажити до золотистого кольору з двох сторін.

Дивіться відео, як приготувати дієтичні сирники: рецепт пп:

Сирники: рецепт в духовці

Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • 500 г м'якого сиру
  • 2 яйця
  • 3 ст.л. цукру
  • 4 ст.л. борошна
  • 1/2 ч.л. розпушувача
  • 1/2 ч.л. ванільного цукру
  • Дрібка солі
  • Жменю родзинок, сушеної вишні, свіжих ягід або заморожених ягід – за бажанням

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 ºC.
  2. Розітріть яйця разом з цукром і ваніллю.
  3. Додайте сир, борошно, сіль і розпушувач і добре перемішайте. За бажанням додайте сухофрукти або ягоди, акуратно розмішайте.
  4. Форму для маффінів на 12 штук змастіть маслом і викладіть сирне тісто.
  5. Випікайте в розігрітій духовці протягом 35-40 хвилин або поки середина не пропечеться, а сирники не підрум'яняться.
  6. Перед подачею сирники остудити і вийняти з формочок.

Сирники пишні: рецепт

Сирники з борошном
Сирники з борошном
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 40 хвилин

Інгредієнти:

  • 450 г сиру
  • 2 яйця
  • 1/2 ч.л солі
  • 3 ст.л цукру
  • 1 ч.л ванільного цукру
  • 100 г борошна
  • 1 ч.л розпушувача
  • 1/2 склянки темного родзинок
  • Рослинна олія – для обсмажування

Спосіб приготування:

  1. Замочити в гарячій воді родзинки на 10 хвилин, промити холодною водою і віджати.
  2. Сир розім'яти виделкою. Додати яйця, сіль і цукор, ванільний цукор і родзинки. Перемішати.
  3. Змішати борошно з розпушувачем і просіяти в миску з сирною масою, перемішати.
  4. На робочу поверхню насипати приблизно третину склянки борошна.
  5. Руками сформувати з сирної маси круглі сирники і обваляти їх у борошні.
  6. Розігріти олію, зменшити вогонь до середнього і посмажити з двох боків до рум'яного кольору.
  7. Покласти сирники на паперовий рушник, щоб вбрався зайвий жир.

Сирники: рецепт без яєць

Сирники з бананом
Сирники з бананом
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • Сир – 450 г
  • Борошно
  • Дуже стиглий і солодкий банан – 1 шт.
  • Замінник цукру – за бажанням і за смаком
  • Рослинна олія – для смаження

Спосіб приготування:

  1. Банан збити блендером або розтерти виделкою.
  2. Змішати з іншими інгредієнтами і сформувати сирники. Муки додати стільки, скільки візьме тісто – щоб можна було зліпити "колобки" з сирної маси.
  3. Злегка обваляти заготовки в борошні. Обсмажити з двох боків до рум'яної скоринки на олії.
  4. Подавати сирники разом з варенням, сметаною або медом.

Сирники: рецепт з манкою

Сирники з родзинками
Сирники з родзинками
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 600 г сиру (9%) або сирних сирків
  • 100 г родзинок
  • 1 ст.л. сметани
  • 1 жовток
  • 1 ч.л. солі (без верху)
  • 5 ст.л. цукру
  • 1,5 ст.л. манки
  • Борошно або манка – для обвалювання
  • Ванілін

Спосіб приготування:

  1. Сир змішайте з сіллю і цукром, додайте ванілін. Додайте сметану і попередньо замочений ізюм.
  2. Додайте жовток, потім манку. Добре перемішайте і сформуйте кульки.
  3. Обваляйте кульки в борошні (або манки), злегка сплющуючи їх. Повинні вийти акуратні, щільні сирники.
  4. Розігрійте в сковороді трохи олії. Смажте сирники з двох сторін на середньому вогні до золотистої скоринки.

Сирники: рецепт без борошна

Сирники без борошна
Сирники без борошна
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • Сир 5% – 300 г
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Ванільний цукор – 10 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Манна крупа, рисове борошно або кукурудзяний крохмаль – 1 ст.л. + Для панірування
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування:

  1. У сир додати манну крупу і яйце, добре перетерти сир і залишити його хвилин на 10-20, щоб манка набухла. Тим часом можна добре промити і просушити родзинки.
  2. Додати в сирне тісто цукор, ванільний цукор і родзинки, все добре перемішати.
  3. Руками сформувати невеликі сирні кульки, зробити з них шайбочки висотою 1,5-2 см і обваляти в манній крупі.
  4. Смажити сирники на суміші рослинного і вершкового масел на середньому вогні до утворення рум'яної скоринки.
  5. Подавати з варенням або фруктами, вершками або сметаною.

Сирники: рецепт простий

Сирники прості
Сирники прості
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 500 г сиру
  • 1,5-2 ст. л. цукру
  • 1-2 ст. л. борошна
  • 2 яйця

Спосіб приготування:

  1. Перебити сир в блендері до однорідної маси.
  2. Додайте інші продукти і все добре перемішайте. Важливо, щоб було достатньо пшеничного борошна, тому що під час приготування сирники можуть втратити свою форму. Але не переборщіть, інакше сирники будуть дуже "забиті" і несмачні.
  3. Обсмажте сирники на вершковому маслі по кілька хвилин з кожного боку.

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити сирники з маком . "Сьогодні" також ділилися рецептом сирників з рисовим борошном .

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти