Лимонне печиво з тріщинками виходить хрустким зовні і м'яким всередині. Це ідеальне доповнення до чашечки чаю або кави. Завдяки своєму мармуровому візерунку така випічка має оригінальний і красивий вигляд.
Лимонне печиво в духовці


Час приготування:
- 40 хвилин
Калорійність:
- 387 ккал на 100 г
Складові:
- 70 г вершкового масла
- 1 яєчний білок
- 1 пакетик ванільного цукру
- 70 г цукрової пудри + 40 г для посипання печива
- 1 лимон (яскраво-жовтий, ароматний)
- 220 г пшеничного борошна
- 40 г кукурудзяного крохмалю
- 1 ч. л. розпушувача для тіста

Спосіб приготування:
- М'яке вершкове масло збити міксером з цукровою пудрою і ванільним цукром до однорідної маси.
- Окремо збити яєчний білок до пишної піни, додати до вершкового масла і акуратно перемішати.
- З лимона зняти цедру з допомогою терки. Натирати так, щоб не зачіпати білу частину лимона. З лимона вичавити сік і процідити його через дрібне ситечко.
- До вершкового масла додати цедру і сік лимона, перемішати.
- Потім додати крохмаль, просіяне з розпушувачем борошно, перемішати.
- Тісто розділити на невеликі шматочки. Кожен шматочок тіста скачати в кульку і приплюснути в коржик. Всі коржики зверху злегка посипати цукровою пудрою.
- Деко вистелити папером для випікання і перекласти печиво на деко.
- Випікати лимонне печиво в попередньо розігрітій до 180 °С духовці приблизно 20 хвилин.
Корисна порада
Щоб зробити колір печива яскравіше, додайте в тісто щіпку жовтого харчового барвника.
Дивіться відео, як спекти лимонний пиріг з меренгою:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом лимонного пирога без випічки , а також писали, як спекти швидке сирне печиво .