Ароматний, наваристий суп з легкою кислинкою щавлю стане чудовим варіантом для літнього обіду. Не варто боятися додавати в страву ревінь – від цього її смак лише виграє. Такий рецепт простого і оригінального супу припаде до душі всім, хто не боїться експериментувати на кухні.
Суп на телятині зі щавлем і ревенем
Час приготування:
- 45 хвилин
Калорійність:
- 80 ккал на 100 г
Складові:
- 100 г пісної телятини
- 1,5 л бульйону з телятини (збережіть бульйон, в якому варилася телятина)
- 200 г ревеню
- 50 г щавлю
- 1 головка ріпчастої цибулі
- 1 морква
- 1/2 кореня селери
- 2 варені яйця
- 4 ст.л. томатної пасти
- 3 ст.л. соняшникової олії
- сіль, перець
Спосіб приготування:
- Наріжте телятину скибочками, ревінь, селеру і моркву невеликими кубиками, приблизно 1,5 × 1,5 см.
- Ріпчасту цибулю нашаткуйте дрібними кубиками. Обсмажте цибулю разом з селерою і морквою у великому сотейнику або каструлі на соняшниковій олії 7 хвилин. Додайте томатну пасту і смажте ще 3-4 хвилини.
- Окремо розігрійте бульйон. Влийте в овочі бульйон і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь до мінімуму, покладіть в каструлю телятину і варіть ще 10-12 хвилин.
- Додайте ревінь і щавель. Посоліть, поперчіть. Проваріть ще 2-3 хвилини і зніміть з вогню.
Як подавати суп
Подавайте суп з яйцями, нарізаними на дольки.
Дивіться відео, як зварити суп з сочевиці з беконом:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом сирного пирога з ревенем і безе. Крім цього, ми писали, як спекти простий полуничний пиріг з ревенем.