Не знаєте, що приготувати з курячої печінки ? Ми радимо зробити легкі оладки з пікантним йогуртовим соусом. Така страва підійде тим, хто дотримується здорового способу життя.
Вибираючи охолоджену печінку для оладок, зверніть увагу на її колір – він не повинен бути дуже темним. Запах свіжої печінки солодкуватий, досить специфічний, але без затхлості.
Печінкові оладки: рецепт
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 126 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- Печінка куряча – 200 г
- Яйце куряче – 1 шт.
- Часник – 1 зубчик
- Крохмаль кукурудзяний – 1 ч. Л.
- Йогурт – 100 г
- Петрушка – 1-2 гілочки
- Кріп – 1-2 гілочки
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
- Подрібнити печінку в блендері, посолити, поперчити, додати яйце і кукурудзяний крохмаль.
- Все добре перемішати і випікати на антипригарній сковороді без масла, викладаючи печінкову масу ложкою.
- Для соусу змішати йогурт, сіль, пропущений через прес часник і дрібно нарізану зелень.
- Подавати печінкові оладки разом з йогуртовим соусом.
Корисна порада
Можна зібрати з цих оладок печінковий тортик, промащуючи їх соусом з йогурту.
Дивіться відео, як зробити домашній паштет з печінки:
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати паштет з курячої печінки з горіхами. Ми також ділилися рецептом турецького плову з курячою печінкою, родзинками і горішками.