Головна Сьогодні

Салати з редису: три весняних рецепти

Весна – час, коли редис найсоковитіший і найсмачніший

Весняний салат з редиски
Весняний салат з редиски
Фото: Pixabay

Салат з редису – корисна сезонна страва, яку обов'язково варто включити до свого раціону навесні. Коренеплоди редису містять багато вітамінів, а також необхідні організму людини мінерали, природну клітковину і фітонциди.

Щоб убезпечити себе від нітратів, вимочіть редиску в холодній воді протягом 20-30 хвилин, а потім обов'язково зріжте кінчики.

Салат з редису з огірками і яйцем

img_5675_01 [LS_TEXT] Салат з редису, яєць і огірків [/ LS_TEXT] [LS_SOURCE] Фото: instagram.com/petite_furia [/ LS_SOURCE]

Час приготування:

  • 40 хвилин

Інгредієнти:

  • 2 курячих яйця
  • 2 огірка
  • 5 штук. редису
  • 2 стебла зеленої цибулі
  • 3-4 ст.л. сметани або грецького йогурту
  • 1 ч.л. діжонської гірчиці
  • Сіль

Дивіться відео, як приготувати корисну заправку для салату:

Спосіб приготування:

  1. Яйця відваріть круто, остудіть і почистіть. Наріжте кружечками або кубиками.
  2. Овочі та зелень помийте під проточною водою.
  3. Редис і огірки наріжте тонкими півкільцями, зелену цибулю подрібніть.
  4. Змішайте в салатниці редис, огірки, нарізану зелену цибулю і яйця. Заправте сметаною, змішаною з гірчицею, посоліть.
  5. Акуратно перемішайте і подавайте салат разом з хрустким житнім хлібом.

Салат з редису, помідорів і перцю

30_ls.1524739495 [LS_TEXT] Овочевий салат з редискою [/ LS_TEXT] [LS_SOURCE] Фото: pixabay.com [/ LS_SOURCE]

Час приготування:

  • 45 хвилин

Інгредієнти:

  • Салатний мікс
  • 1 пучок редиски
  • 1 болгарський перець
  • 1 молода цибулина
  • 1 стакан помідорів чері
  • Оливкова олія
  • Сіль, перець
  • Італійські трави

Спосіб приготування:

  1. Суміш зелені замочити в холодній воді на півгодини. Потім промити, обсушити і порвати руками.
  2. Редис помити, зрізати кінчики. Нарізати тонкими четвертькольцами.
  3. Молоду цибулю очистити, помити і тонко нарізати.
  4. Помідори чері помити і розрізати на четвертинки.
  5. Болгарський перець помити, видалити серцевину і насіння.
  6. Викласти на дно салатниці зелень, зверху розкласти всі овочі.
  7. Посолити і поперчити, посипати італійськими травами. Заправити оливковою олією.

Грецький салат з редискою

57_ls.1523384351_01 [LS_TEXT] Грецький салат з редискою [/ LS_TEXT] [LS_SOURCE] Фото: depositphotos.com [/ LS_SOURCE]

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • Пучок салатного листя
  • 3 огірки
  • 2 помідори
  • 8 шт. редису
  • 8 маслин
  • 100 г фети
  • Кілька гілочок петрушки
  • Кілька гілочок базиліка
  • Сіль, перець
  • 3 ст.л. оливкової олії
  • Щіпка італійських трав
  • 1 ч.л. лимонного соку
  • 1/2 ч.л. лимонної цедри

Спосіб приготування:

  1. Всі овочі і зелень помити і обсушити.
  2. Редис, маслини і огірки нарізати тонкими кружечками. Помідор нарізати невеликими шматочками.
  3. Фету розкришити або нарізати кубиками.
  4. Застелити тарілку листям салату, зверху розкласти овочі, маслини і сир. Прикрасити гілочками петрушки і базиліка.
  5. Для заправки змішати оливкову олію, сіль, мелений перець, італійські трави, сік і цедру лимона. Полити салат і подавати відразу після приготування.

Нагадаємо, раніше ми писали, як вибрати стиглу і соковиту редиску. Ми також ділилися рецептом сирної закуски з редискою і зеленню.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти