Салат з редису – корисна сезонна страва, яку обов'язково варто включити в свій раціон навесні. Редис, разом з іншими корисними коренеплодами, містить багато вітамінів, а також необхідні організму людини мінерали, природну клітковину і фітонциди. Щоб убезпечити себе від нітратів, вимочіть редиску в холодній воді 20-30 хвилин, а потім обов'язково зріжте кінчики. Нижче знайдете 3 рецепти корисних салатів.
У нашому календарі березневих свят шукайте ідеї оригінальних подарунків друзям і близьким.
Салат з редису з огірками і яйцем
Час приготування:
- 40 хвилин
Інгредієнти:
- 2 курячих яйця
- 2 огірка
- 5 штук. редису
- 2 стебла зеленої цибулі
- 3-4 ст. л. сметани або грецького йогурту
- 1 ч. л. діжонської гірчиці
- Сіль
Спосіб приготування:
- Яйця відваріть круто, остудіть і почистіть. Наріжте кружечками або кубиками.
- Овочі та зелень помийте під проточною водою.
- Редис і огірки наріжте тонкими півкільцями, зелену цибулю подрібніть.
- Змішайте в салатниці редис, огірки, нарізану зелену цибулю і яйця. Заправте сметаною, змішаною з гірчицею, посоліть.
- Акуратно перемішайте і подавайте салат разом з хрустким житнім хлібом.
Салат з редису, помідорів і перцю
Час приготування:
- 45 хвилин
Інгредієнти:
- Салатний мікс
- 1 пучок редиски
- 1 болгарський перець
- 1 молода цибулина
- 1 стакан помідорів чері
- Оливкова олія
- Сіль, перець
- Італійські трави
Спосіб приготування:
- Суміш зелені замочити в холодній воді на півгодини. Потім промити, обсушити і порвати руками.
- Редис помити, зрізати кінчики. Нарізати тонкими четвертькольцами.
- Молоду цибулю очистити, помити і тонко нарізати.
- Помідори чері помити і розрізати на четвертинки.
- Болгарський перець помити, видалити серцевину і насіння.
- Викласти на дно салатниці зелень, зверху розкласти всі овочі.
- Посолити і поперчити, посипати італійськими травами. Заправити оливковою олією.
Грецький салат з редискою
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- Пучок салатного листя
- 3 огірки
- 2 помідори
- 8 шт. редису
- 8 маслин
- 100 г фети
- Кілька гілочок петрушки
- Кілька гілочок базиліка
- Сіль, перець
- 3 ст.л. оливкової олії
- Щіпка італійських трав
- 1 ч. л. лимонного соку
- 1/2 ч. л. лимонної цедри
Спосіб приготування:
- Усі овочі і зелень помити і обсушити.
- Редис, маслини і огірки нарізати тонкими кружечками. Помідор нарізати невеликими шматочками.
- Фету розкришити або нарізати кубиками.
- Застелити тарілку листям салату, зверху розкласти овочі, маслини і сир. Прикрасити гілочками петрушки і базиліка.
- Для заправки змішати оливкову олію, сіль, мелений перець, італійські трави, сік і цедру лимона. Полити салат і подавати відразу після приготування.
Тут дізнаєтеся рецепти всесвітньо відомих салатів "Кобба", "Шопського" і "Табулє".