Крем-суп зі шпинату – легка і корисна страва, яку можна зробити на обід навесні. Він швидко готується і виходить дуже смачним.
Вибираючи шпинат на ринку або в магазині, простежте, щоб листя було свіжим, насичено зеленого кольору. Якщо шпинат має темно-зелене забарвлення і грубувату текстуру, то таке листя більше підійде для обсмажування або тушкування.
Крем-суп зі шпинату
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 105 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 1 л курячого або овочевого бульйону
- 200 г шпинату
- 2 картоплини середнього розміру
- 1 середня цибулина
- 2 зубчики часнику
- 1/2 ст. вершків
- Сіль, мелений чорний перець
Спосіб приготування:
- Закип'ятити бульйон або воду в каструлі.
- Тим часом розігріти сковороду з оливковою олією, покласти нарізані цибулю і часник. Обсмажити до прозорості і м'якості.
- Перекласти в каструлю з бульйоном, додати очищену і нарізану невеликими шматочками картоплю. Довести до кипіння і варити до м'якості картоплі, близько 15 хвилин.
- Коли овочі будуть готові, додати шпинат. Приправити суп сіллю і перцем, довести до кипіння і зняти з вогню.
- Перебити занурювальним блендером. Влити вершки, за бажанням досолити.
- Поставити на вогонь, довести до кипіння і відразу зняти з плити.
З чим подавати суп
Як доповнення до супу можна подати часникові грінки, зварені круто яйця або тертий твердий сир (наприклад, пармезан).
Дивіться відео, як зробити морквяний крем-суп:
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати різотто зі шпинатом. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом заливного пирога зі шпинатом.