Вчені знайшличерговупричинудовголіття,яка пов'язаназ вживаннямморепродуктів.Вони з'ясували, щоу любителіврибиризик помертивлітньому віцівід серцевого нападуна 30 % нижче, ніжу тих, хтомайже неїсть її .
Вцілому ті, хто віддаютьперевагударамморяживутьдовше за іншихмінімумнадва роки.
До такого висновкуприйшли фахівціГарвардського університету ( штатМассачусетс,США) , завершившибагаторічне дослідження ,вякому взяли участьтри тисячіамериканців у віці від65 років істарше,пише MedikForum.ru.
Літніх чоловіківі жінокумовнорозділилинадві групи.У першійбулиті, хто віддають перевагуморепродуктам , у другійті,вчий раціонрибавходитьвкрай рідко.Добровольцямсистематичновимірювалитиск , призначалианалізи кровіта інші процедури .
Згідно з отриманоюстатистикою,любителіморепродуктівна 30%рідше страждаливід серцево -судинних захворювань , ніж ті, хто невживають рибу .
Вчені відзначили , що жирнікислоти, що містятьсявморепродуктах,вкрай важливідлясерцевого здоров'яі, дійсно,сильно впливаютьнаякістьі довжинужиття.