Головна Сьогодні

Стрес впливає на клітини смакових рецепторів

Стрес змінює всю систему обробки смакової інформації

У стані стресу багато людей починають заїдати свою тривогу. Вся справа в гормонах. Гормони, що активуються в стані тривожності, були виявлені в смакових клітинах, що визначають солодкий, солоний і гіркий смак, пише meddaily.ru посилаючись на The Daily Mail.

Доктор Роквелл Паркер підкреслює: "На смак сильно впливає стрес. Зокрема, люди починають за цілком з'ясованими причинами більше їсти солодких продуктів. Так діють глюкокортикоїди. Вони безпосередньо впливають на клітини смакових рецепторів".

Як показали дослідження, у мишей, що знаходилися в стані стресу, було багато рецепторів глюкокортикоїдів на язиці. Особливо висока концентрація спостерігалася в зонах, що відповідають за розпізнавання солодкого смаку. У тварин було на 77% більше гормональних рецепторів в ядрах смакових клітин в порівнянні з контрольною групою.

Мабуть, стрес змінює всю систему обробки смакової інформації, адже смакові рецептори розташовуються не тільки на язиці. Їх можна знайти в кишечнику і підшлунковій. Швидше за все, стрес впливає на метаболізм цукрів та інших речовин, змінюючи апетит.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти