Після напруженогоднябільшість знасзвертаютьсядо печива , вважаючи, щовоно допоможевідчути себе краще .Аленове дослідженняамериканських ученихз Державного університетуСан -Дієгопоказало , що поглинанняпечива ітістечокможе насправдістатипричиною депресії , повідомляє orthodox.od.ua.
Фахівцівиявили, щотранс- жирні кислоти,які зазвичай зустрічаютьсявхлібобулочних іоброблених харчовихпродуктах,можуть змінюватирегулювання емоцій .
Вивчення5000 осібпоказало,щолюди , які вживалинайбільшу кількістьтранс- жирів,малинайменшийконтрольнадсвоїми емоціями .Зокрема, вонибули меншобізнаніпро свої почуття , меншою міроюбули здатніточночитатиемоціїі меншою міроюбули здатнірегулюватисвій настрій.Прицьому було встановлено,щоколи люди почалиспоживати меншетранс- жирнихкислот,вони змогликраще регулюватисвій настрій.
Вчені плануютьдізнатися більшепро зв'язок міжтранс- жирнимикислотамиі психічним здоров'ям , тому щовідносини щепогановивчені.Вони сподіваються,що отримані результатиприведутьдо кращого розуміннятого , як харчуваннявпливає на нашіемоції.Медикитакож попереджають,що харчуванняз високим вмістомтранс- жирів можепризвести до підвищення рівняхолестерину в крові , що,всвоючергу, збільшуєризик розвитку хворобсерця,інфарктів та інсультів.
Читайте також:
- Депресія смертельно небезпечна для сердечників
- Люди в депресії перестають розуміти оточуючих
- Вихід завжди в серці. Там, де свобода
- Як врятуватися від пілотів-самогубців: правила "профнепридатності" і штатні психологи
- Зірка серіалу "Надприродне" страждає від клінічної депресії
- Вчені з'ясували, до яких захворювань призводить депресія